EA odstráni Kareema Hunta z Madden NFL 19 kvôli útoku

Madden NFL 19
Runningback Kansas City Chiefs Kareem Hunt ešte čaká na výsledky vyšetrovania, ale EA v ňom už má jasno. Za napadnutie ženy ho totiž EA odstráni z Madden NFL 19.

Electronic Arts potvrdili pre server Polygon, že Hunta odstránia zo súpisky v Madden NFL 19, Madden Ultimate Team a z mobilnej hry Madden Overdrive.

Dôvodom je pokrok vo vyšetrovaní napadnutia, z ktorého ešte vo februári/únoru Hunta obvinila istá 19-ročná žena. Vyšetrovanie z útoku prebieha už dlhší čas, ale pre nedostatok dôkazov ešte polícia ani futbalová asociácia nevyvodili žiadne dôsledky. Všetko sa ale zmenilo minulý týždeň, keď sa objavilo video z kamery potvrdzujúce útok. V reakcii na to ho futbalová asociácia NFL umiestnila na zoznam oslobodených od športu. V princípe je to ekvivalent plateného voľna – športovci na tomto zozname síce budú naďalej platení, ale až do odvolania sa nemôžu účastniť zápasov ani tréningov.

EA potvrdila, že ho odstráni z režimov, kde je prítomný. Podmienkou na to však je, aby si hráči aktualizovali hru, inak bude dostupný vo väčšine režimov aj naďalej. Platí tu však výnimka: Ak už hráči začali hrať režim Franchise offline, Hunt v hre zotrvá. V režime Ultimate Team ho pre zmenu EA nahradí „generickým hráčom s identickými štatistikami“. Spraví teda podobné kroky, ako v prípade runningbacka Baltimore Ravens, Raya Ricea. Ten bol tiež prepustený z radov tímu a jeho činnosť bola trvalo pozastavená po incidente s domácim násilím.

Madden NFL 19 Kareem Hunt

via Polygon

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Rado píše:

    sranda, že existujú oveľa násilnejšie hry a tu sa nič nedeje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *