BioWare teasuje Dragon Age 4, odhalí ho na VGA

Dragon Age Inquistion
BioWare má dnes síce plné ruky práce so svojou MMO Anthem, ale nie je to jediný projekt, na ktorom pracuje. Už čoskoro uvidíme nový Dragon Age.

Naznačil to samotný šéf BioWaru Casey Hudson, čím nadviazal na tweet svojho kolegu Marka Darraha. Ten pred pár dňami prehlásil, že štúdio ešte tento mesiac odhalí nejaké tajomstvá zo sveta Dragon Age. Aj keď sa začali na internete objavovať špekulácie, že pôjde o mobilnú free-2-play hru za účelom zničenia reputácie značky, z oficiálnych slov to vyzerá skôr na veľký konzolový titul.

„Ak ste sledovali tento blog, mňa alebo Marka Darraha na Twitteri, tak viete, že pracujeme na nejakých tajných veciach okolo Dragon Age. V štúdiu ho vnímame ako nesmierne dôležitú značku a s radosťou pokračujeme v jej posolstve. Ešte tento mesiac sa dozviete viac (ale nepoviem vám, kde sa máte pozerať…)

Jedinou veľkou akciou, na ktorej môžeme vidieť nový Dragon Age, sú The Game Awards (VGA). No aj keď tu hra bude ohlásená, netreba si robiť nádeje, že ju uvidíme v blízkej dobe. Podľa zdrojov blízkych EA vraj ešte nemajú ani dohodnuté meno hry, ale to je najmenej. Plus nás od vydania delia aspoň tri roky. Vo vývoji je však omnoho dlhšie. Pracovalo sa na nej už po boku Anthem, ale kvôli urýchleniu jeho vývoja boli práce na DA pozastavené.

Za zmienku ale stojí fakt, že po obnovení prác sa začalo nanovo a staré koncepty boli zmietnuté zo stola. Súvisí to aj so skutočnosťou, že sa EA začala viac orientovať na GaaS model, ktorý do vtedajších predstáv o novom Dragon Age nepasoval. Výsledkom je, že pôvodný scenárista Mike Laidlaw opustil BioWare.

via VentureBeat

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. StriderCZ píše:

    Mám koupení Inquisition, ale kdy se k němu dostanu…výbuch (Ví Bůh)…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *