LG predstavilo nové OLED TV s FreeSync podporou

LG OLED TV 2019
LG predstavilo svoj rad televízorov na rok 2019, ktoré zaisto potešia náročných konzolových hráčov.

Nové televízory zo sérií C9E9W9 ponúkajú kopu vychytávok, ktoré ocenia hráči Xbox One X. Okrem toho, že sa jedná o 4K televízory, všetky podporujú štandard HDMI 2.1. Samozrejmosťou v dnešnej dobe je už podpora HDR10, ako aj Dolby Vision, HLG a Advanced HDR.

Vďaka nemu majú televízory hneď niekoľko praktických funkcií. Zahŕňa to napríklad podporu prenosu 4K 120fps priamo cez HDMI, ako aj podporu HDMI eARC pre prenos bezstratového zvuku cez HDMI eARC port. Ďalej majú podporu pre HDMI VRR (Variable Refresh Rate) podporovaný konzolami Xbox One S a Xbox One X v hrách ako napríklad Star Wars: Battlefront 2. Takisto podporuje na Xbox One technológiu Auto Low Latency Mode.

LG OLED TV 2019

Mimo herných vychytávok majú nové televízory LG 13ms input lag pri 1080p aj 4K HDR, vďaka čomu ide o jeden z najnižších televíznych input lagov v súčasnosti. Nutno ale dodať, že ostatní konkurenti ešte nepredstavili svoje tohtoročné modely a tak sa môže ešte karta obrátiť.

Televízory tiež majú vylepšený obrazový procesor Alpha 9, ktorý má vylepšené algoritmy pre správu farieb a pohybu. Vďaka vylepšenému systému OLED Motion Pro môžeme očakávať lepšiu prezentáciu čiernej farby, kde bol cyklus tmavého obrazu zrýchlený z 50 na 25%. Samotný systém teraz operuje pri 100/120Hz, kým predošlá verzia operovala na 50/60Hz.

Technologickými vychytávkami sú napríklad ThinQ AI, alebo takzvaný AI Picture mód. V rámci neho AI analyzuje obsah na obrazovke, porovnáva ho s vyše miliónom záznamov v databáze a náležite mu prispôsobuje obraz. AI je prítomná aj v podobe hlasového ovládania – Alexa a Google Assistant. Hlasové ovládanie má byť od tohto roku prítomné vo viac ako 140 krajinách v angličtine. AI Recommendation funkcia sa pre zmenu postará o ponúkanie užívateľských tipov ušitých na mieru každému. A zavŕši to AI Sound, ktorý prispôsobuje zvuk a dokonca vie emulovať 5.1 zvuk na modeloch B9 a vyšších. Model W9 a ďalšie tiež podporujú Dolby Atmos.

LG OLED TV 2019

via FlatPanelsHD

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *