Pinkertoni žalujú Take-Two kvôli Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2
Pinkertonovci nás vedeli v Red Dead riadne na…hnevať a tak ako v hre, tak aj v skutočnosti šíria zlo. Reč je však o právnej kancelárii Pinkerton Consulting & Investigations.

Právnická firma žaluje Take-Two pre údajné porušenie ochrannej známky, pričom sami požadujú od vydavateľa, aby jej buď vyplatil ušlý zisk za použitie ich názvu v hre alebo okamžite stiahli RDR 2 z obehu. Právnej kancelárii navyše vadí, že Pinkerton’s National Detective Agency je v hre prezentovaná ako záporná a teda sú to hlavní nepriatelia v hre. Firma v hre má ale skutočný základ: založil ju Allan Pinkerton v roku 1850.

„Jednoducho povedané, Pinkerton nemôže používať ochrannú známku na privlastňovanie si minulosti a brániť tvorcom, aby do svojich diel zahrnuli historické odkazy na agentov Pinkertonu na americkom Západe. Zákon umožňuje využívať skutočné historické udalosti, postavy aj podniky v prácach o Americkom Západe,“komentuje Rockstar.

Rockstar sa tiež vyjadril, že keby Pinkerton vyhral, vznikol by precedens, ktorým by sa ohrozila historická fikcia v hrách, filmoch, televíznych reláciách, divadelných hrách a knihách. Nutno dodať, že Pinkertoni sa objavili aj napríklad v BioShock Infinite. Rockstar preto od súdu požaduje, aby žalobu zmiatol zo stola, keďže firma sa chce jednoducho priživiť na predajoch.

Xbox One S – Toto nie je cutscéna, len som priblížil kameru bližšie.

via Videogamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *