DayZ a ďalšie hry mieria do ponuky Xbox Game Pass

Microsoft oznámil novinky k svojej predplatnej službe Xbox Game Pass. Okrem toho, že spoločnosť potvrdila integráciu streamovacej služby Project xCloud do predplatného, odhalila niekoľko nových hier, ktoré môžeme očakávať.

Xbox Game Pass pre konzolu

Medzi hrami, ktoré do ponuky Xbox Game Pass pribudnú v najbližších dňoch, nájdeme aj DayZ od Bohemie Interactive. Okolo hry bolo v poslednej dobe celkom rušno, pretože jej vývoj malo na starosti bratislavské štúdio, ktoré bolo v uplynulých týždňoch zavreté. „Bohémka“ však neskôr potvrdila, že vývoj DayZ už dávno prešiel pod české pobočky a bratislavská robila bližšie nešpecifikovaný support. DayZ sa dostane do Game Passu dnes.

Správy o Bohemii Interactive začínajú na 9:32

Rovnako dnes môžeme očakávať Red Dead Redemption 2. Western od Rockstaru vyšiel ku koncu roka 2017 a slúži ako prequel prvej časti. No aj keď sa odohráva skôr, ponúka nekompromisnú grafiku, realistickejšie spracovanie a väčší dôraz na survival, ako v singleplayeri, tak v multiplayerovom režime Red Dead Online.

14. mája/května môžeme očakávať Final Fantasy IX. Microsoft už skôr avizoval, že na Xbox zameri niekoľko hier z tohto univerza, čo je aj pravda, no prekvapením je skôr, že tieto hry uvidíme aj v predplatnom Xbox Game Pass. Momentálne je tam dostupná FFXV Royal Edition, achievement hunterov však musíme varovať, že režim Comrades bol z konzolovej verzie odstránený a tým pádom došlo k znefunkčneniu 10 achievementov.

O pár dní neskôr, 19. mája/května, sa do ponuky dostane Fractured Minds. Reč je o krátkej, ale zaujímavej psychologickej hre.

Xbox Game Pass Console Coming Soon

Xbox Game Pass na PC

Microsoft neotála ani s pridávaním nových hier do ponuky Xbox Game Pass pre PC. Tam môžeme očakávať tri nové prírastky vrátane Final Fantasy IX, ktoré dorazí do služby už čoskoro. Žiaľ, dátum tu nebol odhalený.

Kde ale dátum bol ako-tak odhalený, je Halo 2: Anniversary, ktoré bude už treťou hrou z kolekcie Halo: The Master Chief Collection pre PC. Je to už druhýkrát, čo si hráči na PC budú môcť zahrať Halo 2, keďže pôvodná hra vyšla aj vo verzii pre Windows Vista. Titul bude dostupný v Game Passe v deň vydania, ktorý je naplánovaný na 12. mája/května. Halo 2: Anniversary bude dostupné aj na Steame, zatiaľ sa však nedá kúpiť.

Poslednou hrou, ktorá pribudne do ponuky Xbox Game Pass, je 4X stratégia Endless Legend. V nej budete mať na výber medzi ôsmimi civilizáciami, každú s jedinečným gameplayom a príbehom. Hráči musia budovať priemysel, zabezpečiť produkciu jedla, činiť vedecký aj magický pokrok a zbierať peniaze. Z popisu to vlastne trochu pripomína spin-off Rise of Nations: Rise of Legends od Microsoftu, ktorý sa žiaľ, zatiaľ nedočkal remastru. Nuž, možno po dokončení remastrov Age of Empires.

Xbox Game Pass PC Coming Soon

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *