Vrcholový manažér Nintenda prestupuje do Microsoftu

Damon Baker
Microsoft a jeho herná divízia Xbox sa zdajú byť veľmi atraktívnymi pre vývojárov a iné osobnosti herného priemyslu. Najnovšie k nemu prestúpil Damon Baker, ktorý pracoval pre Nintendo posledných 12 rokov.

Baker začal pracovať pre Nintendo ako globálny manažér pre licencovanie značiek v roku 2006. Z tejto funkcie bol neskôr povýšený do role marketingového a komunikačného riaditeľa pre third-party obsah a v roku 2016 začal pracovať ako šéf partnerského manažmentu. Znamená to teda, že pracoval s indie vývojármi a ďalšími externými štúdiami, výsledkom čoho je silná podpora nezávislých titulov na Nintende Switch.

Baker však teraz oznámil, že bude Riaditeľom portfólia Xboxu. Znamená to teda, že bude mať na starosti všetok obsah druhých a tretích strán a teda bude mať na starosti nielen zabezpečovanie marketingových dohôd, ale aj dohadovanie exkluzívneho obsahu.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Rado píše:

    Potom ako nintendo sa zahráva so skončením vývoja videohier, MS by mohol kúpiť komplet nintendo softwre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *