Call of Duty: Black Ops 4 vstupuje do sezóny inšpirovanej GTA

Treyarch oznámil príchod novej sezóny do Call of Duty: Black Ops 4, s názvom Operation Grand Heist. A ako už názov a sprievodný artwork napovedá, sezóna bude inšpirovaná Rockstarom, GTA Online a tak trochu aj sériou Red Dead.

Sezóna trvajúca až do apríla/dubna prinesie množstvo obsahu, eventov a updatov pre režimy Multiplayer, Zombies aj Blackout. Medzi najväčšie novinky patrí samozrejme tématické zasadenie do boja policajtov so zločincami, ktoré vyzerá prakticky ako vystrihnuté z GTA Online. Rovnako sa do hry vráti Outrider ako špecialista s kušou a jastrabom. No a v neposlednom rade dôjde k aktualizácii mapy v režime Blackout.

Multiplayer

Ako bolo spomenuté už vyššie, Operation Grand Heist prinesie do hry nového špecialistu Outrider. Okrem toho že má špeciálne zbrane, jej špeciálnou výsadou je dron Jastrab, ktorý sa môže zaparkovať na strategickú pozíciu, odkiaľ automaticky označuje nepriateľov. Jej luk Sparrow bol pre zmenu vylepšený – je precíznejší, silnejší a má výbušné šípy. Outrider je pripravená na odomknutie do režimov Multiplayer a Blackout automaticky potom, ako hráči dosiahnu Tier 1 novej operácie na Čiernom trhu.

Do hry sa tiež vrátia Party hry v podobe režimu One in the Chamber. V tomto režime majú hráči len tri životy a jeden jediný náboj. Ďalší náboj a 100 bodov k dobru môžu získať len, ak zasadia perfektný výstrel alebo umlátia nepriateľa k smrti. Jedná sa tiež o jeden z viacerých chystaných režimov v rámci operácie Grand Heist. Najpopulárnejšie mapy v hre tiež dostanú verzie s upraveným počasím a iným osvetlením. Do rotácie však pribudnú až v neskoršej časti sezóny. Už hneď sa do MP dostanú tri zbrane – SMG Switchblade X9 s rýchlym reloadom a ADS, plne automatická brokovnica Rampage na blízky dosah a kuriózna ručná zbraň: Taška s peniazmi Cha-Ching!.

Držitelia Black Ops Passu sa môžu pre zmenu tešiť na dvojicu máp inšpirovaných mestom Los Angeles a Monakom. Casino mapa dodá hazardu nový rozmer – budete tu totiž hazardovať so životom. Sekunduje jej mapa Lockup, kde dôjde k obriemu masakru v policajnom sektore. Black Ops Pass tiež zabezpečí okamžitý prístup k mapám Madagascar a Elevation v Core a Hardcore playlistom, postavám Reaper a Shadowman a tiež k dvom novým Zombies sériám. Do budúcna je tiež prisľúbených 8 nových máp.

Blackout

K novinkám si príde aj režim Blackout. Púšť na juhovýchode mapy bola prerobená. Pribudlo sem mesto duchov stelesnené dvomi lokalitami inšpirovanými obľúbenými mapami. Lokalita Outlaw je westernovou verziou klasickej mapy Standoff z Black Ops 2, zatiaľ čo jaskyne „Buried“ pod mestom sú inšpirované režimom Zombies. A inšpirácia nekončí len lokalitou, ony tu na vás naozaj čakajú hordy zombíkov. Na mapu tiež pribudlo množstvo budov a niektoré lokality boli kompletne prerobené.

Novinkou v Blackoute je aj režim Hot Pursuit. Ten prináša možnosť respawnu a tri nové vozidlá s unikátnymi vlastnosťami – SUV, Muscle Car a PBR. Policajné SUV zrejme netreba popisovať, Muscle Car je evidentne inšpirovaný Mustangom a PBR je pre zmenu čln, na ktorom ste s Trevorom vykradli vlak Merryweatheru v GTA V. Vozidlá v Blackoute majú unikátne vlastnosti. Muscle Car vidí blízke zásoby a dropy, policajné SUV a PBR majú pre zmenu senzory odhaľujúce polohu obsadených áut.

Pre skalných fanúšikov režimu sa po odomknutí Echelon 80 odomkne úplne nový Blackout Prestige systém, ktorým je možné prejsť si až 10-krát a získať tak status Blackout Prestige Master. Hráči, ktorí ho dosiahnu, získajú unikátne Prestige ikony, Calling Cards, Victory coiny a iné itemy symbolizujúce ich no-life. Počas sezóny majú do režimu tiež pribudnúť novinky ako Hardcore mód, zbrane Switchblade X9, Rampage, KAP 45 a Sparrow, ako aj nový, úplne tajný in-game event. A vráti sa tiež kozmická opica Cosmic Silverback.

Zombies

Nakoniec, fanúšikovia môžu čakať Death-Con Five Gauntlet v Zombies Classified. Súčasťou sú súboje proti hordám zombie v Pentagone. Richtofen, Dempsey, Takeo a Nikolai dostanú Ultimis verzie s 30 kolami úplne nových výzev, ktorými môžete pokoriť svojich kamarátov. Classified bude k dispozícii ako úplne prvý dodatok s možnosťou samostatného zakúpenia. Pôvodne sa pritom Activision držal nápadu, že post-launch obsah bude dostupný výhradne prostredníctvom Black Ops Passu, bez možnosti samostatnej kúpy. Nuž, zmena je život.

Do režimu tiež pribudne perk Ethereal Razor s devastujúcim ručným poškodením zombíkov a v Zombies Armory bude možné customizovať alebo vyberať si Signature zbrane. Aktualizácia prinesie zmeny v systéme Daily callings, kde hráči dostanú dodatočný Tier Skip za dokončenie denných úloh v Barracks. Dva tier skipy urýchlia získavanie zbraní a lootu v režime Zombies. Systém odmien sa však dočká v budúcnosti ďalších zmien a vylepšení. Neskôr počas operácie pribudne Gauntlet Hellcatraz, ktorý postaví hrdinov Aetheru pred 30 nových kôl výzev v Blood of the Dead. Okrem toho sa pripravuje ešte jeden gauntlet, inšpirovaný komunitou.

Behom operácie sa chystajú aj viaceré updaty, ktoré majú vylepšiť stabilitu, migráciu serverov, pauzu serverov, pauzu pri hraní v split-screene a niekoľko ďalších noviniek. V marci/březnu tiež vyjde šiesta Zombies epizóda.

Black Market

Celé to zavŕšia novinky na čiernom trhu, Black Market. Obchodník Blackjack sa vráti so špecializovaným kontrabandom výbavy, ako aj s tromi novými prídavkami do Black Market ponuky – Cases, My Deals a Inventory. Jeho ponuka viacmenej obsahuje všetko, čo bolo spomenuté vyššie. Znamená to, že je tu k dispozícii od Tier 1 postava Outrider pre použitie v režimoch Multiplayer a Blackout, trojica nových zbraní (Switchblade X9, Rampage, Cha-Ching!), nové Signature (Mk2) zbrane s 25% XP Boostom za každé zabitie, nové epické outfity pre viacerých špecialistov s možnosťou policajnej aj zlodejskej podoby, nové Jump Packy do režimu Blackout a reaktívna kamufláž pre zbrane Maddox RFB a VAPR-XKG.

V rámci Black Marketu bude možné prehliadať kompletnú ponuku kontrabandu rozdelenú do 100 tierov, takže hráči budú mať kompletný prehľad o tom, čo sa kedy odomkne. Na odomknutie tiež pribudnú dve postavy, Misty z Black Ops II Zombies a Brutus z Blood of the Dead. Ponuka Reserve pre zmenu obsahuje ďalšie postavy z režimu Zombies do Blackout, Hudson v dovolenkovej podobe s havajskou košeľou a kopa ďalších vecí. Obchod bol zjednotený, špeciálne pounky aj obchod sa teraz objavujú v jednotnej sekcii My Deals. Inventár je ďalšou užitočnou novinkou a hraním režimov Multiplayer a Blackout sa dajú odomknúť Cases, teda krabice s Black Market obsahom.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *