Halo 4 malo byť launch titulom pre Xbox One

Zrejme nikto nezabudne na to, ako dokázali 343 Industries vyťažiť z hardvéru Xbox 360 absolútne maximum a Halo 4 bolo snáď najkrajšou hrou, ktorú sme na starej konzole mohli vidieť.

Za briliantnou grafikou sa však toho ukrývalo oveľa viac. Ako odhalila šéfka 343 Industires Bonnie Ross, Halo 4 malo byť launch titulom pre Xbox One. Hra však bola dostatočne ďaleko vo vývoji a navyše, Microsoft nechcel narušiť tradičný trojročný cyklus. Preto došlo k rozhodnutiu, že hra vyjde ešte na konci cyklu Xbox 360-tky a na novú konzolu vyjde už iný titul.

Tým novým launch titulom malo byť Halo 2 Anniversary. To vlastne ani nebolo veľkým prekvapením, pretože už pár rokov predtým 343i vydali Halo: Combat Evolved Anniversary pre Xbox 360 s novou grafikou, achievementami a ďalšími vychytávkami modernej generácie. Plus, ako bonus, hra ponúkala možnosť sa prepínať medzi starou a novou grafikou jediným tlačidlom. Obyčajný remaster však nebol niečím, čo Microsoft pokladal za dostatočný launch titul pre novú konzolu.

343 Industries sa preto rozhodli prepracovať projekt a prvým návrhom pre „rozšírenie“ hry bolo pridanie kampaní z ostatných hier s Master Chiefom. Mali to však byť len kampane a multiplayer mala podporovať len staro-nová Halo 2: Anniversary. K rozhodnutiu vytvoriť z toho The Master Chief Collection došlo oveľa neskôr, čo bolo vidieť nakoniec aj na výslednom stave multiplayeru, ktorý bol po dlhé roky nehrateľný. Všetko sa zmenilo minulý rok, keď Microsoft vydal obrovský update, ktorý doslova prekopal celú hru. V rámci aktualizácie, ktorá je jedinou svojho druhu, došlo ku kompletnému prepísaniu kódu hry, aby si fanúšikovia Halo mohli po rokoch konečne vychutnať plnohodnotný multiplayer v Xbox One verziách hier.

Zrejme sme boli až prehnane ambiciózni. Spravili sme oveľa viac, než koľko sme mohli do vydania úplne novej konzoly stihnúť.


Bonnie Ross, šéfka 343 Industries

Halo: The Master Chief Collection napokon vyšla 11. novembra/listopadu 2014 – v čase druhej vlny launchu Xbox One vo svete: tentoraz už aj na Slovensku.

via IGN

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Rado píše:

    tak nové halo bude aspoň launch pre xboxtwo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *