Poskladaj si autá z Forzy z LEGO Speed Champions

Forza Horizon 4 LEGO Speed Champions

Jedným z najväčších prekvapení tohtoročnej E3 bolo predstavenie datadisku LEGO Speed Champions pre Forzu Horizon 4.

Datadisk prináša do hry úplne novú mapu, sadu výzev a v neposlednom rade aj trojicu áut. Človek by možno čakal viac, ale Playground Games si dali záležať na výbere. V hre tak uvidíme McLaren Senna, Ferrari F40 Competizione a 1967 Mini Cooper S Rally. Príjemným potešením však je, že všetky tieto autá sa dajú kúpiť aj fyzicky.

Herná podoba LEGO kociek je totiž špecifická v tom, že vývojári nikdy nevymýšľajú do hier nové modely, ale využívajú tie, ktoré skutočne existujú, z kociek, ktoré boli naozaj vyrobené. Výnimkou tak nie sú ani autá, ktoré keď si zoženiete ako fyzické modely, tak vyzerajú navlas totožne s tými v hre. V tomto prípade ide o modely zo série LEGO Speed Champions, po ktorej je pomenované aj DLC.

Hviezdou hry, ale aj DLC, je 75892 McLaren Senna, ktorý tvorí 219 kociek. V balení je aj panáčik a štýlový ventilátor vzdušného tunelu, ktorý na fotkách hyperšportových áut skrátka nemôže chýbať. Poteší, že tento model sa dá zohnať do 15€ a postavíte ho asi za 40 minút.

Výnimkou nie je ani 75890 Ferrari F40 Competizione, ktoré pozostáva zo 198 dielikov, takže ho postavíte za zhruba rovnaký čas. Ferrari týmto modelom na prelome 80. a 90. rokov oslávilo 40. výročie značky a súčasne šlo o posledné auto, ktorého dizajn schválil sám zakladateľ firmy, Enzo Ferrari. A áno, práve v šľapajoch tejto ikony kráčali modely F50 a Enzo.

LEGO Speed Champions Ferrari F40 Competizione

S tretím reprezentantom to je trochu ťažšie, keďže je dostupný iba ako súčasť drahšej sady dvoch, 75894 1967 Mini Cooper S Rally and 2018 MINI John Cooper Works Buggy. Ako už názov napovedá, okrem klasického Beanovského „Mini“ je súčasťou aj novodobá, nie tak celkom mini bugina s rozmermi tereňáku. Plus kopa panáčikov a vecí okolo toho, aby to vyzeralo, že dochádza k duelu dvoch generácií. Celkovo 481 dielikov a zábavka na dve hodiny.

LEGO Speed Champions Mini Cooper S Rally

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *