Windows 10 Insider už podporuje DTS:X, na Xbox One sa očakáva v blízkej budúcnosti

DTS:X

Microsoft už začiatkom roka rozvinul svoje priestorovo-zvukové aktivity a po podpore Dolby Atmos a Windows Sonic odhalil podporu pre DTS:X.

Podpora DTS:X bola v príprave dlho a teraz je už dostupná aplikácia DTS Sound Unbound, ktorá umožňuje užívateľom testovať rôzne DTS:X zvukové efekty. Na to, aby ste mohli aplikáciu používať a technológiu skúšať, však musíte mať stiahnutú Insider verziu systému, presnejšie verziu 20H1 alebo novšiu. Je to však posledná beta predtým, ako dôjde k uvoľneniu pre širokú verejnosť a teda aj pre užívateľov May 2019 Updatu.

Spoločnosť rovnako plánuje zaviesť podporu DTS:X aj na Xbox One po tom, ako uvoľní rozhranie na Windows 10. „Aby sme poskytli nejaký kontext, uplynulý rok sme úzko spolupracovali s Microsoftom, aby sme využili čo najviac z ich Spatial Sound rozhrania. Chystá sa jedna alebo dve zmeny OS, ktoré majú náš produkt zlepšiť. Tieto sa dnes testujú v Insider bete a akonáhle budú zmeny Microsoftu publikované, vydáme náš softvér,“ uviedlo DTS Inc. v reakcii na recenziu vo Windows Store. Spoločnosti tiež pracujú na funkčnosti rôznych vzorkovacích frekvencií a ponúknuť tak skutočne pohlcujúci zvukový zážitok.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *