Xbox vníma staré značky, ale oživí ich len, ak nájde vhodných vývojárov

Perfect Dark

Matt Booty ako šéf Xbox Game Studios v rozhovore pre GameInformer odhalil nielen to, že The Outer Worlds vnímajú ako dôležitú značku, ale vyjadril sa aj k minulým značkám a k plánom na ich oživenie.

Booty si v rozhovore spomenul na viacero významných značiek, ktoré spadajú do jeho portfólia. Jedna, o ktorej počúvame celkom časté špekulácie, je Perfect Dark. O reboote tejto stealth akcie počúvame už aspoň dva roky, zatiaľ sa však nič neudialo. Šéf Xbox Game Studios však vraví, že spraviť reboot nejakej značky nie je len o tom, aby ste vydali nový diel.

Dôležité v prípade rebootov je, aby pre ne mali vývojári osobné nadšenie a zápal: „Na mojom zozname vecí, o ktoré sa starám, je aj zoznam IP. Je tam spolu so zoznamom štúdií, s ktorými by som sa rád rozprával! Takže toho, že vlastníme Perfect Dark, som si plne vedomý. Spôsob, akým vznikol reboot Battletoads bol taký, že časť ľudí, ktorí na ňom pracujú, prišli za Craigom Duncanom (šéfom Rare) a povedali mu: ‚Počuj, pamätáme si, ako sme na tejto hre vyrastali a radi by sme tejto značke pridali niečo vlastné. S Craigom sme sa o tom rozprávali a zamilovali sme si ich energiu. To je tá vec, ktorú milujem. Je to už pár rokov, ale mal som to šťastie pracovať s tímom, ktorý oživil Killer Instinct. Ten prišiel preto, lebo tam bola energia a zapálenie pre vec,“ vysvetlil Booty.

„Toto sú tie scenáre, ktoré milujem a myslím, že majú tendenciu fungovať lepšie, než len prechádzať zoznam a hovoriť: ‚Aha, na tomto dlho nikto nič nerobil, možno by sme to mohli rebootovať. Myslím, že keď má niekto pre to osobné zapálenie, môže to naozaj vyjsť,“ dodal v rozhovore. Podobne sa k tejto téme vyjadril aj skladateľ hudby pre Banjo-Kazooie, Grand Kirkhope. Myslí si, že Banjo 3 by mohlo vzniknúť len, ak by Microsoft našiel externé štúdio s dostatočným nadšením pre projekt: „Museli by nájsť externé štúdio, ktorému naozaj záleží na projekte a chce ho spraviť, ako tomu bolo pri Killer Instinct alebo ako Ubisoft Milan odviedli skvelú prácu s Mario + Rabbids.“

via VGC

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *