Microsoft chce pokračovať v sérii The Outer Worlds

Jednou z hier, ktorým robil Microsoft obrovský marketing tento rok, sú The Outer Worlds od štúdia Obsidian Entertainment. Platí to aj napriek tomu, že vydavateľom nie je Microsoft ale Private Division (Take-Two).

Microsoft však ako nový vlastník Obsidianu bude zároveň v budúcnosti vlastniť práva na budúce značky tohto štúdia. Do budúcna ráta spoločnosť aj s The Outer Worlds, ktoré vychádza tento rok pre Xbox One, PC, PS4 a Nintendo Switch. V rozhovore pre GameInformer Matt Booty naznačil, že spoločnosť má ambície vytvoriť z The Outer Worlds dlhoročnú značku, ktorú si hráči budú spájať práve s Xboxom.

Povedal dokonca, že Microsoftu nevadí, ak jeho štúdiá, ako napr. Obsidian alebo Double Fine budú vyvíjať hry aj na konkurenčné platformy vrátane PlayStationu. Dodáva však, že pre hry ako The Outer Worlds by bolo prospešné, keby boli exkluzívne pre Xbox. „Áno, myslím si, že bol by to presne ten štýl hry. Čo som z Outer Worlds videl, dúfam, že je to niečo, na čom dokážeme stavať a čo sa stane trvajúcou značkou, ktorá začne naozaj rásť a my jej pomôžeme expandovať,“ prehlásil Matt Booty ako šéf Xbox Game Studios.

„Myslím, že vytvorili skvelé univerzum a premýšľam nad tým, aké veci treba spraviť, aby mala značka nejakú váhu? Ako sa môže udržať? Je to naratív, sú to postavy, alebo je to dostatočne veľký svet na to, aby ste doň mohli pridávať ďalšie veci? Toto napríklad milujem na Halo. Vie podporovať rôzne novely a fikciu,“ uviedol šéf Xbox Game Studios.

V rozhovore zároveň potvrdili, že Obsidian vyvíja viacero neohlásených hier pre Xbox. Dnes sú tak The Outer Worlds jediným ohláseným a pripravovaným projektom. Na Xbox One, PC a PS4 vyjde v októbri/říjnu. Na Xboxe bude v deň vydania dostupná aj cez Game Pass.

via Video Games Chronicle

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *