Microsoft rozbieha vývoj RPG hier vo veľkom

Xbox Game Studios (Microsoft)

Zdá sa, že s novou generáciou sa môžeme tešiť na ohromné množstvo rôznych RPG hier. A to rovno exkluzívnych pre Xbox a Windows.

Vyplýva to z práce troch štúdií – Playground Games, inXile Entertainment a Obsidian Entertainment. Poslednému menovanému sme sa venovali v samostatnom článku, kde sme s odvolaním na zdroj uviedli, že štúdio chystá viacero hier rôznej veľkosti. Okrem toho však štúdio dokončuje práce na The Outer Worlds a konzolovej verzii Pillars of Etertnity II: Deadfire.

Štúdio Playground Games okrem vývoja Forzy Horizon 4 (a novej časti pre next-gen) robí aj vlastnú RPG, o ktorej sa hovorí, že to bude Fable. Zdá sa však, že si na ňu ešte nejaký čas počkáme. V novej pracovnej ponuke na pozíciu vrchného UI dizajnéra sa hneď dvakrát spomína, že projekt je v ranej fázi vývoja. Nemyslíme si preto, že by hra vyšla po boku nového Xboxu v roku 2020.

Napokon je tu inXile Entertainment, ktoré dnes pracuje na Wasteland 3 a tiež robí VR vreziu Wasteland: Frost Point. Okrem toho však štúdio na Twitteri zverejnilo pracovné ponuky na vývoj úplne novej značky, ktorá bude akčnou RPG. Zaujímavé tiež je, že na projekte už teraz pracuje Chad Moore (God of War, Wildstar, Vampire The Masquerade: Bloodlines) a Jason D. Anderson, otec série Fallout.

via RespawnFirst; MondoXbox.com

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. StriderCZ píše:

    VR verze Vastelands…to nevypadá špatně. Koupil jsem si HTC Vive Cosmos, a až dohraji Skyrim, přestane mne bavit Beat Saber a dobudu vesmír v Elite dangerous…tak se začnu pomalu, polehoučku poohlížet po nové hře 😀 😀 😀

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *