Patent na PlayStation Assist naznačuje, čo môžeme očakávať od AI v next-gen konzolách

PlayStation

S blížiacou sa novou generáciou konzol sa na internet vždy dostanú zaujímavé patenty jednotlivých herných spoločností. Takto získavame prehľad o tom, čo môžeme očakávať od budúcej generácie konzol, no nie vždy sa môžu veci stať realitou.

Za zmienku ale rozhodne stojí, že sa Sony aj Microsoft angažujú vo vývoji umelej inteligencie pre next-gen konzoly. Každá spoločnosť si pritom patentovala svoje vlastné vychytávky. Napríklad Sony má v rukáve systém, ktorý by dokázal automaticky remastrovať hry z predošlých generácií alebo dokonca praktický systém, ktorý by v závislosti od hráčových skúseností prispôsoboval častokrát otravné a zbytočné tutoriály. Teraz si však Sony pripísalo na konto tretí patent, ktorý by si našiel využitie už teraz.

V podstate ide o vylepšenú obdobu Xbox SmartGlass, ibaže tu je do celého procesu zapojená aj umelá inteligencia s hlasovým ovládaním. Systém, ktorý Sony označuje ako PlayStation Assist, by v závislosti od hry vedel pomáhať s rôznymi vecami. Napríklad by vedel priblížiť lore hry, navigovať hráča k najbližšiemu health packu, poskytnúť tutoriál (v prípade zábudlivosti) alebo pomôcť pri prechádzaní hry. Neznamená to samozrejme, že by umelá inteligencia prešla hru za lenivého hráča, ale že by mu zrejme našla videonávod.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *