PlayStation 5 má upravovať tutoriály hier podľa skúseností hráča

PlayStation

Tutoriály v hrách sú fajn vec, ale pokiaľ sa v každej jednej hre musíte učiť jazdiť a strieľať, tak vám to začne liezť na nervy – hlavne ak ide o multiplayerovku, v ktorej chcete hrať s kamošmi čo najskôr.

Sony si však patentovalo zaujímavú technológiu, ktorú by mohlo implementovať už v PlayStation 5. Spoločnosť totiž vyvinula softvérovú funkciu, ktorá by vedela prispôsobiť tutoriály v hrách podľa toho, aké zručnosti máte s hrami. Funkcia by teda do istej miery fungovala na princípe AI. Otázne je, či by to vyžadovalo, aby vývojári implementovali funkciu priamo do svojich hier, alebo by konzola vedela sama „nasilu“ prinútiť hry preskočiť tutoriál.

Patent však zachádza za hranice tutoriálov a dokonca naznačuje, že konzola by vedela upraviť aj iné aspekty hrania – napríklad by mohla pomáhať hráčom so zdravotným znevýhodnením brzdiť v závodných hrách alebo by vedela lepšie prispôsobiť naratívne hry jazykovým znalostiam hráčov. Navyše, nástroj by mal pomôcť aj samotným vývojárom. Mal by totiž zbierať dáta, ktoré by mohli vývojári použiť pri navrhovaní svojej ďalšej hry.

Sony si nechalo registrovať patent v októbri/říjnu 2018 a teda ide o pomerne čerstvú novinku, ktorá už zrejme nie je určená pre terajšiu generáciu konzol.

via Gamerant

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Rado píše:

    ako prvé to chce doplniť jazyky do hier a menu. Češtinu/Slovenčinu prosím všade. Ja to dám aj po anglicky, ale osobne oznám 30 ľudí, ktorý nehrajú hry len preto, lebo nevedia po anglicky. A to nehovorím o deťoch, ktoré ak dostanú detskú hru a nerozumejú jej, tak hra nestojí za kúpu!!!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *