EA už vyvíja hry pre Project Scarlett a PlayStation 5

EA Electronic Arts

Electronic Arts ako jeden z mála vydavateľov majú tú česť vyvíjať hry pre budúcu generáciu konzol v predstihu. Spoločnosť pri najnovšom oznámení finančných výsledkov potvrdila, že už pracuje s hardvérom budúcej generácie, teda s konzolami PlayStation 5 a Xbox Project Scarlett a je pripravená vydať naň prvé hry už budúci rok.

Nadšenie z nových konzol prejavil pri hovore s investormi finančný riaditeľ Blake Jorgensen. Práve v súvislosti s tým pripravil, že EA bude pripravená vydať prvé hry na tieto platformy už v čase ich vydania. Microsoft potvrdil, že jeho konzola s kódovým označením Project Scarlett vychádza na Vianoce 2020, zatiaľ čo Sony plánuje oficiálne predstaviť svoju konzolu v polovici budúceho roka, pravdepodobne na E3.

Za zmienku tiež stojí, že nový PlayStation vyjde neskôr ako Madden NFL 21. Ak EA dodrží harmonogram, potom by hra mala vyjsť v auguste/srpnu 2020. Jorgensen však dodáva, že „nie všetky hry vyjdú na 5. generáciu okamžite“, čo znamená, že niektoré hry môžu vyjsť na tento hardvér o niečo neskôr. Určité tituly, napríklad športy typu Madden NFL 21, však vyjdú v samostatnej verzii pre next-gen. Spoločnosť tiež očakáva, že je jednou z viacerých, ktoré už pracujú s novým hardvérom a sústredia sa naň.

via VGC

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *