ESRB potvrdila, že Minecraft dostane cross-play a cross-progress na PS4

Minecraft Master Collection

Po tom, ako Sony spočiatku malo odmietavý postoj k cross-playu, spoločnosť povolila túto vychytávku vo viacerých hrách. Jedinou, ktorá to ešte nepodporovala, bol Minecraft.

V súčasnosti medzi hrami s cross-play podporou medzi PS4 a Xbox One nájdeme Fortnite, ktorý to celé odštartoval, Rocket League a čoskoro sa k nim pridá aj Call of Duty: Modern Warfare a PUBG. Ešte skôr než tieto dve by sa k nim však mohol pridať aj Minecraft, ktorý dostal tento rok rating od ESRB.

Hráči tak zrejme môžu očakávať Minecraft s vychytávkami ako je cross-play s Xbox One, Nintendo Switch a ďalšími platformami a možno aj cross-progress medzi týmito platformami. Otáznik visí nad integráciou platformy Xbox Live do tejto verzie hry. Všetky Bedrock edície hry totiž na tieto funkcie vyžadujú Xbox Live profil, a to aj na Nintende Switch, kde môžu hráči využívať benefity len s ním.

Rovnako visí otáznik nad tým, kedy táto verzia Minecraftu vyjde. Bedrock edícia totiž na rozdiel od predošlej obsahuje češtinu a slovenčinu, podporuje klávesnicu a myš a tiež má obchod s módmi. Pokiaľ ide o dostupnosť, ráta sa s tým, že Microsoft uvedie do predaja novú verziu ako novú krabicovku. Pre majiteľov starších verzií však zrejme spustí program na získanie novej hry pod podmienkou, že ju hrali aspoň 4 hodiny v čase posledného pol roka pred vydaním.

via Jack of All Controllers

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *