Bus Simulator vyšiel na Xbox One

Bus Simulator

Juchú!

Po dlhých rokoch sme sa na Xbox One konečne dočkali vydania jedného z najlepších a najatraktívnejších simulátorov. Bus Simulator dá možnosť aj vám sadnúť do kabíny autobusu a stať sa kráľom ulíc – z pohľadu spokojných pasažierov.

Bus Simulator pre konzoly vám dá na výber z 8 licencovaných autobusov Mercedes-Benz, Setra, MAN a Iveco. Teda všetkých, ktoré jazdia aj v našej bratislavskej MHD. Tu však nebudete jazdiť 98-kou do Petržalky a naspäť, ale budete brázdiť ulicami fiktívneho prímorského mesta. Tomu však nechýba nič: má centrum, má biznis parky, má obytné zóny, pokryjete dokonca aj okolité dedinky a zajazdíte si aj do priemyselných zón.

Bus Simulator
Spolu to zvládneme!

Aby toho nebolo málo, jazdu MHD si môžete vychutnať sami alebo v multiplayeri pre 4 hráčov. Takto aj vy môžete kývať kolegom z ostatných spojov a nebude to vyzerať divne. Otázne je, či sa vaše cesty skrížia aj mimo autobusového depa, keďže mesto je rozdelené na 12 častí. Šance na vaše stretnutia môžu znížiť aj rôzne situácie: napríklad narazíte na výtlky v cestách, zápchy, čiernych pasažierov, nehody, rozostavané oblasti či pasažierov so špeciálnymi požiadavkami. A nechýbajú ani jazdy nočnými spojmi. Odmenou vám ale budú peniaze a dobrá reputácia a možnosti customizácie, ktorými vylepšíte svoj bus. Ako v Need for Speed, tak aj tu si budujete svoj stroj.

Bus Simulator
Keby som bol autobusárom…

Samozrejme platí aj to, že o reputáciu môžete prísť: môžete mať nehody, môžete búrať a môžete získať jedinečnú selfie za prekročenie rýchlosti. Až mi to pripomenulo časy Need for Speed: Most Wanted. Na rozdiel od neho však Bus Simulator ponúkne poriadne vylepšený systém progresie a manažmentu prvkov, čo zahŕňa napríklad plánovanie trás, nákup a predaj autobusov, hľadanie posíl do svojho dopravného podniku a tiež obsiahle štatistiky, aby ste našli miesta, v ktorých by ste sa mali zlepšiť.

Čerešničkou na torte je možnosť výberu medzi zjednodušeným a realistickým módom pre hráčov, ktorí chcú výzvu. Do toho je hra plne nadabovaná v angličtine a nemčine, čo znamená ešte hlbší zážitok z jazdy hromadnou dopravou.

Bus Simulator
Bus Simulator
Price: €39.99
Bus Simulator
Ktorý autobus má prednosť?

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Felix píše:

    Nechystáte recenzi?
    Diky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *