League of Legends mieri na konzoly a mobily

League of Legends Key Art

Riot Games tento týždeň oznámili viacero noviniek, tou najvýznamnejšou je zrejme príchod League of Legends: Wild Rift na konzoly a mobily.

Keďže pôvodná hra bola šitá priamo na mieru PC, vydanie hry na mobily a konzoly si vyžaduje drastické zmeny. To je dôvodom, prečo Riot Games v podstate od základov prerobili hru – okrem navrhnutia úplne nového systému ovládania sa hra dočkala aj updatovaných modelov, animácií a ďalších aspektov. Naďalej však pôjde o 5v5 MOBA hru.

Pôjde tak o hru, ktorá bude iná a kvôli tomu nebude mať cross-platform multiplayer s PC. Hráči pôvodnej PC verzie však môžu v tejto očakávať vernostné bonusy. Viac o nich ale v roku 2020, kedy sa tiež dozvieme viac o konzolovej verzii. Do mobilnej verzie sa dá registrovať už teraz na iOS aj Androide, pričom tvorcovia chcú zaručiť, aby hre stačili aj staršie telefóny ako iPhone 5s alebo Samsung Galaxy A7 (1GB RAM, Snapdragon 410, Adreno 306).

Hra bude free-2-play.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *