WWE 2K21 má nižší rozpočet, vývojári vo veľkom opúšťajú štúdio

WWE 2K20

Niektoré rozhodnutia sú naozaj zvláštne a môžu sa fatálne podpísať pod ďalšie smerovanie hier, ale aj štúdií, ktoré ich tvoria.

To je prípad vydavateľa 2K Games, z ktorého dielne vyšiel aj najnovší ročník wrestlingu s označením WWE 2K20. Z nejakého neznámeho dôvodu sa 2K Games rozhodli, že na hre už nebude robiť japonské štúdio Yuke’s (ktoré robilo na sérii od roku 2000), ale Visual Concepts, ktoré doposiaľ len asistovalo pri vývoji a inak sa zameriavalo na vývoj série NBA 2K.

Ukázalo sa, že toto rozhodnutie bolo naozaj fatálne. WWE 2K20 totiž pri vydaní nielen, že vyzeralo horšie oproti predchodcovi, ale dokonca malo tonu bugov, kvôli ktorým je hra nehrateľná a získala si reputáciu snáď najhoršej športovej hry, ktorá kedy vyšla. A podieľ na tom má aj fiasko s collectorkami, ktoré mali obsahovať podpísané fotografie, ale neobsahujú ich.

Problémy sa však nekončia len pri hre, ale dotkli sa aj štúdia Visual Concepts, ktoré malo dovedna zamestnávať okolo 350 zamestnancov. Bývalý scenárista série Justin Leeper prehlásil, že vývojári po desiatkách opúšťajú štúdio, len aby sa ich mená nespájali s WWE sériou. Vývojári sa skrátka za tento výtvor hanbia a radšej budú robiť inde, s čo najčistejším štítom. Rovnako sa mal nepodarok menom WWE 2K20 postarať o to, že budúci ročník, WWE 2K21, bude mať ešte nižší rozpočet, než WWE 2K20. Je tak možné, že séria WWE 2K odíde do zabudnutia podobne, ako ďalšia športová séria, NHL 2K.

Počul som o dvojcifernom počte ľudí, ktorí opustili tím. Neopustili ho kvôli iným veciam. Opustili ho, pretože „človeče, nechcem mať už na sebe tento smrad. Nezaujíma ma, čo robím. Odchádzam. Beriem si veci a odchádzam.“

Justin Leeper

via Jack Of All Controllers

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *