Xbox, nezabudol si na niečo?

Inside Xbox Travolta

Hoci máme radi Xbox, niekedy si nemôžeme pomôcť a musíme byť kritickí. A taká chvíľa nastala aj teraz. Tím Xbox, nezabudli ste na niečo? Pamätám si totiž, ako ste pred mesiacom povedali, že budete každý mesiac predstavovať novinky ohľadom novej generácie Xboxu. No uplynul viac ako mesiac a… nič.

Microsoft ešte minulý mesiac uviedol, že spúšťa novú vlnu livestreamov Inside Xbox, ktoré ponesú názov Xbox 20/20 a každý mesiac, počínajúc májom/květnom 2020, sa dozvieme niečo nové zo sveta novej generácie Xboxu, čo zahŕňa Xbox Series X, Project xCloud a v neposlednom rade aj hry. Zvláštnosťou však je, že už vtedy hovoril Microsoft nie o júnovej, ale rovno júlovej/červencovej epizóde Inside Xbox. Dôvodom bolo, že nás mal čakať akýsi júnový/červnový event, čo by dávalo zmysel, keďže v júni sa obvykle koná najväčší herný festival na svete: E3.

Tento rok sa však situácia zmenila kvôli koronavírusu a E3 bola, tak ako mnohé ďalšie podujatia, zrušené. Nezabránilo to ale tomu, aby výrobcovia, vydavatelia a iní organizovali vlastné podujatia. Len tento týždeň sme mohli vidieť PlayStation: The Future of Gaming, prvý trailer na Mafiu: Definitive Edition na PC Gaming Show a pohľad do sveta next-gen hier na Future Games Show. A to nie je všetko, čoskoro sa koná EA Play, Ubisoft bude mať svoju vlastnú konferenciu… len Microsoft nič. Čo nevrhá zrovna dobré svetlo na Xbox, ak povážime, že PS5 konferencia – nech ste akokoľvek skalný fanúšik Xboxu – sa skrátka vydarila.

A nie, nie je to o tom, že by sme mali nejaké prehnané očakávania, žeby sme zrazu čakali že predstavíš hry, o ktorých sám vravíš, že ich predstavíš až o mesiac. Nie, Xbox, my len chceme, aby si dodržoval svoje sľuby. Pretože to ticho ti nerobí dobre.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

7 komentárov

  1. Dudu14 píše:

    No ja pokiaľ viem ak som to dobre zachytil tak až na júl bola ohlásená prezentácia XBO exkluzivít 🙂

    • Jaromír Miko píše:

      to áno, ale aj tento mesiac malo byť „niečo“, a nakoniec z toho nie je nič.

      • Dudu14 píše:

        Ale tak jún je ešte ani nie v polovici. Možno niečo ešte príde 🙂

        • Maroš píše:

          Mňa najviac zamrzol sľub VR v minulosti rok pred príchodom Xboxu X.Spencer hovoril o tom že na Playstation si to poriadne nevychutnala lebo potrebuju minimálne 6 teraflop graficky výkon.Vtedy som sa rozhodol dat prednosť najsilnejšiemu Xboxu X pred PS.Potom ticho a nakoniec sa vyhovirili v štýle”jaaj chceli sme ale ( po rokoch skúmania) sme zistili že to má káble a my chceme zážitok bez nich.Na záver majú dostatok drzosti povedať mne oklamanemu zákazníkovi že to VR vlastne nik nechcel.To ako Kinect potopili a potom k nemu keď som si chcel prikúpiť kábel keďže na nových konzolách nedali port a vypýtali si zaň 70 € za obyčajný kábel začal som peniť.O veľkých rečiach hromade exkluziv na začiatku Xbox one v roku 2013 a následne po zakúpení konzoly fanúšikom oznámia že AAA exkluzívne hry sú drahé a že oni sa zamerajú na multiplatformové tituly to bolo ďalšie naplutie do tvare fanúšikom.To že nám sľubovali zmiešanú realitu a dodnes je možno zakúpiť verziu za tisíce určenú firmám a lacná verzia pre masy určená Xbox hracom to je ďalšia sľubovaná rozprávka ktorú sme počuli.A ten Crack down 3 Kde na E3 sľúbili s pomocou silou cloudu deštrukciu celého mesta?Hovorím si hra vyzerá zastaralo ale deštrukcia môže byť zaujímavá.Po rokoch odkladania vydania hra už hodne zostarla naviac povodne spomínaná deštrukcia celého mesta v singleplayer kampani sa dostala len do multiplayer a bolo to úbohé napriek exkluzivite.Aby bolo jasne ja mám rád Xbox ale z mnohých krokov vedenia som riadne sklamaný až zosmutnený.Rozhodne súhlasím a chválim autorov článku ktorý Xbox majú radi ale nehodlajú byť ticho zakaždým keď nás oklamú a tvária sa že niečo sme nepochopili alebo vlastne nechceli.

  2. Felix píše:

    Já to také chápal tak, že každý měsíc bude nějaká akce. Někde jsem četl, že v červnu to mělo být o HW Xboxu a červenec měl být o hrách xbox game studios. Ale těch spekulací a rumorů je tolik, že už ani člověk neví co je oficiální a co spekulace.

  3. Felix píše:

    Ukazuje se, že tento formát streamů nemají SONY ani MS a i ostatní úplně zmáknutý a že E3 má něco do sebe. Všichni věděli, že na E3 se vše rozbalí najednou HW + SW a že to bude koncentrované na jedno místo. Všichni ví, kdy je E3 a na co se čeká. Nyní nikdo pořádně neví kdy, kdo co ohlásí. Co tam bude. Očekávání přehnaná. Leze to z nich jak z chlupaté deky, hráči našponovaný jak kšandy a spokojený není nikdo.Já bych byl raději za E3 a týden plný oznámení. Než toto šudlání, každý měsíc nějaká miniakce se spoustou vaty, aby to mělo alespoň hodinu.

    • Jaromír Miko píše:

      To je pravda, tiež by som bol radšej za niečo, kde sa všetci jednohlasne rozhodnú za to, aký bude program a kde si nikto nebude robiť eventy, jak sa im zachce. Chápem, že tento mesiac veľa ovplyvnili demonštrácie v USA, ale MS mohol aspoň vydať nejaké vyjadrenie ohľadom júnového eventu, kde mal podľa špekulácií oznámiť Xbox Series S ako lacnejšiu verziu svojej konzoly a venovať sa do detailu službe xCloud.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *