Microsoft pripomína, že 4K 60fps je na Xbox Series X štandard

Xbox Series X Optimized

Microsoft dnes upresnil, čo značí štítok Optimized for Xbox Series X, s ktorým sa budeme stretávať pri hrách určených pre novú generáciu konzol.

Tento štítok budeme vídať čoraz častejšie a podľa slov Microsoftu značí, že hra využíva potenciál budúcej generácie hardvéru. Značí to, že hry môžu podporovať framerate do 120fps, natívne 4K rozlíšenie je samozrejmosťou a ray-tracing môže dodať herným svetom viac života. Môže to tiež znamenať eliminovanie loadingov. A podľa Microsoftu to tiež značí, že vývojár hru buď pri vývoji počítal s Xbox Series X alebo kompletne prerobil hru na novú generáciu.

Ale čo spodná hranica? Ubisoft pred nejakým časom uviedol, že pri Assassin’s Creed Valhalla narába predbežne so 4K 30fps kvalitou, kvôli čomu sa objavili obavy, že vyššie snímkovanie bude opäť len nenaplneným sľubom. Microsoft však vraví, že pri hrách optimalizovaných na Xbox Series X je 4K 60fps štandardom.

Microsoft napokon pripomenul zoznam hier optimalizovaných pre Xbox Series X.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *