Xbox Series X|S zaznamenali najúspešnejší launch v histórii Xboxu

Xbox Series X|S Power Your Dreams Launch Day 10.11.2020

Microsoft na samom začiatku týždňa odštartoval novú generáciu konzol na čele s Xbox Series X|S. V našej redakcii samozrejme nesmú chýbať, a už pár dní si hry užívame buď na najvýkonnejšej konzole, alebo na najmenšej.

No skôr, než my prinesieme naše dojmy/recenzie z nových konzol, tím Xbox odhalil štatistiky, ktoré nenaznačujú nič iné, než obrovský úspech. A hoci spoločnosť ani teraz neodhalila čísla predaných kusov konzol Xbox Series X a Xbox Series S, pred očami máme iné zaujímavé dáta.

Spoločnosť uviedla, že počas prvých 24 hodín od vydania predala viac konzol, než v histórii. Toto je kľúčový údaj, pretože už Xbox 360 zaznamenal svojho času obrovský úspech. Teraz sa však na predajoch podieľa aj fakt, že konzola vyšla súčasne v rekordnom množstve krajín: 40.

Ďalšou novinkou je, že až 70% užívateľov Xbox Series X|S využíva Game Pass. Ide pritom o existujúcich aj nových užívateľov. Spoločnosť tak vníma novú generáciu konzol nie ako nový hardvér, ale aj nový spôsob, ako objavovať a hrať hry. Napokon, hráči si zahrali až 3 594 hier zo štyroch generácií Xboxu.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *