GameExpres sa mení na Xzone!

Hoci GameExpres nepatril medzi najväčších z najväčších, rozhodne patril k tým, ktorí boli voči hráčom naozaj štedrí. Obchod založený v roku 2004 prechádza rebrandingom: od dnes sa volá Xzone.

Dochádza tak k obrovskej zmene, ktorá reálna začala už v roku 2015. Práve vtedy český gigant Xzone s.r.o. (www.xzone.cz) odkúpil slovenskú firmu Expres Stores SK, s.r.o. Vďaka tomu sa aj slovenskí hráči mohli v posledných rokoch dočkať zaujímavých Xzone edícií hier, tkoré zahŕňajú jedinečné fyzické bonusy, ako napríklad omaľovánky k Assassin’s Creed Odyssey, rúško k Watch Dogs Legion či kreslenú mapu Európy k Battlefieldu 1.

Firma prevádzkuje niekoľko kamenných predajní v ČR, na Slovensku bude fungovať ako e-shop Xzone.sk. Zákazníci sa tiež môžu tešiť na modernejší web, širšiu ponuku produktov vrátane digitálnych kľúčov s možnosťou okamžitého stiahnutia, zľavové kredity alebo iné veci, ktoré sú známe z Xzone.cz.

Špecialitou tiež budú Xzone Originals a Xzone Edície hier a merchandisu k nim. Zahŕňa to napríklad unikátne artbooky, fyzické balenia niektorých lokálnych hier a zberateľské predmety. Novinkou by mala byť hlbšia spolupráca so slovenskými hernými štúdiami:

„Aktuálne je na Slovensku najmenej 55 aktívnych vývojárskych firiem, ktoré pracujú na krásnych hrách s veľkým potenciálom. V Xzone to dlho sledujeme a s niektorými vývojármi sme už v užšom kontakte. Aj to bol jeden z dôvodov nášho plnohodnotného vstupu na slovenský herný trh,“ povedal spolumajiteľ a zakladateľ Xzone s.r.o., Martin Schovanec.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *