Microsoft: „PS4 Pro nás prekvapila aj zaujala“

O príprave vylepšených konzol Xbox One a PlayStation 4 sa začalo hovoriť približne v rovnaký čas a to v roku 2015, keď analytici začali hovoriť o nástupe 4K televízorov. Neubehol ani rok a Microsoft na E3 predstavil Project Scorpio, dovedna najvýkonnejšiu konzolu na svete, a Sony vydalo PS4 Pro. Niekto by povedal, že Xbox One X vychádza v reakcii na PS4 Pro, ale nie je tomu tak.

Ako už povedal šéf produktového manažmentu a plánovania Microsoftu, Albert Penello, na oboch konzolách sa začalo robiť oveľa skôr, než pred dvomi rokmi. Špecifikácie totiž musia byť hotové oveľa skôr a obe firmy očividne zaujal nástup 4K rozlíšenia. Napríklad, ako sa už potvrdilo, tak nový Xbox sa začal vyvíjať prakticky hneď po nástupe Phila Spencera do vedenia tímu Xbox v roku 2014. Zrejme v rovnakom čase muselo na svojej konzole začať pracovať aj Sony a to je dôvod, prečo Penello vyjadril rešpekt voči konkurencii.

„Cením si to, čo spravili. Pre mňa je však najzaujímavejší fakt, že sme prišli s rovnakým nápadom, aj keď sme ho každý realizovali trochu inak. Firemné záujmy sa zvyknú stretávať aj lúčiť, a samozrejme nevieme, čo robia oni. Nemáme prístup k ich plánom, takže keď predstavili Pro, prekvapilo ma to tak, ako ostatných. Mali na pláne trochu inakšiu víziu toho, čo chcú spraviť, a v retrospektíve to vyzerá, akoby sme reagovali na nich. Ale ľudia v tomto biznise vedia, že obe veci museli byť vo vývoji niekoľko rokov, pretože špecifikácie musíme mať uzavreté v predstihu pár rokov. Videli sme, že nastane prechod na 4K. Nezačali sme pritom podporovať každú technológiu, 3D sme pri Xboxe 360 preskočili, ale veríme v 4K. Presvedčilo nás to a chceli sme vytvoriť mašinu, ktorá bude showcase zariadením pre 4K televízory. To bol náš dizajn,“ povedal Penello pre MCVUK.

via MCVUK

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Rado píše:

    tak scorpio úlne zotrelo ps4pro. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *