Krátky slovník exkluzivít pre Xbox One

Xbox One Exclusive slovnik

Keď sme inštalovali Quantum Break, konečne sme mali dôvod spraviť poriadok a keď sme si organizovali hry, všimli sme si, že na niektorých hrách pre Xbox One sa nachádza čierny pás s nápisom, ktorý zdôrazňuje nejakú formu exkluzivity pre túto platformu. Ani by sme tomu nevenovali veľkú pozornosť, keby tieto označenia neboli rozdielne. Narátali sme celkovo štyri a tak sme trochu zalistovali a zistili, čo jednotlivé označenia znamenajú. Zároveň veríme, že toto pomôže začiatočníkom pri výbere vhodných hier alebo pri výbere konzoly podľa hier.

ONLY ON XBOX

Toto označenie znamená, že hra je dostupná pre platformu Xbox od Microsoftu. Neznamená to teda, že by išlo výhradne o hru určenú len pre Xbox One, ale že existuje aj nejaká jej verzia pre starší Xbox 360. K takýmto hrám patrí Forza Horizon 2 alebo (zabudnutý?) Zoo Tycoon.

Only on Xbox

ONLY ON XBOX ONE

Ako sa dá vyčítať, tak ide o hru, ktorá je dostupná výhradne pre Xbox One. S týmto označením sa dá stretnúť na starších, hlavne launch tituloch, ktoré vyšli ešte v roku 2014. Patrí sem napríklad Halo: The Master Chief Collection alebo Sunset Overdrive, ktorý sa mimochodom bude dať stiahnuť zadarmo v rámci Games with Gold od 16.4. Nájsť sa dá aj na obale Gears of War: Ultimate Edition (ktoré tento rok vyšlo aj na Windows 10)

Only on Xbox One GOW

XBOX ONE EXCLUSIVE

Opäť ide o označenie, ktoré zdôrazňuje, že hra je dostupná exkluzívne len pre Xbox One. Vlastne ide len o novú podobu vyššie spomínaného označenia. Microsoft ju začal používať v druhej polovici minulého roka a nie je celkom jasné, prečo došlo k tejto zmene. Možno sa až veľmi podobala na „Only on Xbox“ označenie? S týmto označením sa dá stretnúť na balení Halo 5: Guardians alebo aj na balení Forzy Motorsport 6.

Xbox One Exclusive

XBOX ONE CONSOLE EXCLUSIVE

No a toto je označenie, s ktorým sa stretneme u nového Quantum Break. Je to označenie, ktorým chce Microsoft zdôrazniť, že z hľadiska konzol je hra dostupná len pre Xbox One. Teda že na PC sa dá kúpiť, ale na PS4 nie. Vzhľadom k tomu, že Microsoft chce vydávať viacero cross-platform titulov pre Xbox One a Windows 10, s týmto označením sa budeme stretávať aj v budúcnosti. Napríklad pri Halo Wars 2, ktoré ešte len vyjde.

Xbox One Console Exclusive

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *