EA a Ubisoft prezradili, čím nám tento rok vybrakujú peňaženky

EA Ubisoft 2016 2017

V posledných dňoch viaceré herné spoločnosti oznámili investorom svoje plány do budúcna a ako to už býva, tak sa tieto informácie dostali pomerne rýchlo na verejnosť. Hneď prvá bola zarmucujúca správa pre fanúšikov rozprávok. Disney sa rozhodol definitívne odísť z herného priemyslu a sám už nebude vyvíjať žiadne hry, ani Disney Infinity. To sa dočká posledných rozšírení, ale to je už posledná kvapka; štúdio Avalanche Software (tiež som sa zľakol, že majú na mysli tvorcov Just Cause) bolo zatvorené. Disney bude už len predávať licencie na svoje značky a hry z jeho univerza budú vyrábať už len skúsené firmy ako napríklad EA, ktorá má veľké plány so Star Wars.

EA

EA počas svojho oznámenia finančných výsledkov potvrdila, čo sme už vedeli a zároveň povedala aj niektoré príjemné prekvapenia. Hneď prvé, čo EA vydá počas fiškálneho roku 2017 (to neni ten kalendárny a preto začína len teraz), bude Mirror’s Edge Catalyst, ktorého dátum vydania bol naplánovaný na začiatok júna/června. Cez leto môžeme čakať tituly FIFA 17Madden NFL 17NHL 17, kde firma ešte poriadne nezačala s reklamnou kampaňou a je tak otázne, či sa športová trojka dočká nejakých veľkých zmien oproti minulému roku.

EA Fiscal 2017

Na jeseň môžeme očakávať Battlefield 1, v ktorom okúsime Prvú svetovú vojnu na rôznych frontoch. O niekoľko týždňov neskôr sa vrátime späť do budúcnosti, pretože vyjde Titanfall 2, tentoraz aj pre PlayStation. Druhý Titanfall by mal dostať aj príbehovú líniu a celkovo by to mala byť oveľa lepšia hra, než prvý diel. Začiatkom budúceho roka potom vyjde drasticky vylepšené NBA Live a dlho vyvíjaný Mass Effect Andromeda. Ale tu to nekončí.

Behom budúceho roka plánuje vydať nový Need for Speed (2017) a tiež Star Wars Battlefront 2, o ktorom sme sa viac rozpísali už v samostatnom článku. V skratke, bude to hra zasadená do obdobia aktuálne vychádzajúcich filmov, The Force Awakens a Rogue One, ktoré zamieri do kín na konci roku po boku filmu Assassin’s Creed. V roku 2018 potom vyjde nová hra Star Wars od štúdia Visceral.

Star Wars Battlefront 2

UBISOFT

Ubisoft tiež počas oznámenia finančných výsledkov odhalil svoje plány do budúcna. Aj teraz si plánuje Ubisoft obhájiť svoj titul lídra na trhu open-worldových hier a preto nie je divu, že hneď niekoľko jeho hier, ktoré vyjdú v priebehu nasledujúcich 12 mesiacov, budú open-worldy.

Behom budúcich 12 mesiacov plánuje Ubisoft vydať až 5 veľkých hier (po boku menších). Neodhalili, kedy aká hra vyjde, ale môžeme rátať s pokračovaním Watch_Dogs, o ktorom sa v poslednej dobe celkom dosť hovorí a je dosť možné, že bude na E3. Ďalej tu sú už skôr oznámené hry ako South Park: The Fractured but Whole, čo je pokračovanie neskutočne haluznej RPG-čky z mestečka South Park.

Dočkáme sa tiež novej Clancyovky Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, čo je prvá open-world hra v tejto taktickej sérii. Wildlands nás prenesie do pomerne veľkej mapy v Južnej Amerike, kde budeme bojovať proti miestnym kartelom. Priznám sa, že osobne ma doterajšie diely Ghost Recon obchádzali, no tomuto plánujem dať šancu. Uvidíme, čo povie peňaženka. Nakoniec vyjde rezačka For Honor a ešte jedna, zatiaľ neoznámená AAA-čková hra. Ktovie, o čo pôjde? Žeby reštart Splinter Cellu alebo The Crew v Európe? Alebo niečo úplne iné?

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *