RECENZIA Xiaomi Powerbank – Skvelá k telefónu, hrozná k Xbox One

Xiaomi Powerbank Recenzia

S Pokémon GO vzrástol záujem o powerbanky a pretože patrím medzi dlhodobých hráčov, tak časom prišla potreba zaobstarať si vlastnú powerbanku. Pretože som ju cez leto potreboval pri hraní Pokémon GO a tiež som z času na čas potreboval rýchlo nabiť svoj iPhone, tak som vsadil na Xiaomi 10400 mAh. Malé rozmery, vysoká kapacita a prijateľná cena, to boli faktory, ktoré ma zaujali.

 

Cena powerbanky s kapacitou 10 400 mAh sa pohybuje niekde na úrovni 25€ a pritom ide o pekný doplnok. Telo powerbanky je vlastne kombináciou hliníka a plastu a pripomína iPod. Niet sa čomu čudovať, keď si Xiaomi pri svojich začiatkoch požičiavalo know-how Applu. Vo výsledku však Xiaomi dokázalo použiť tieto faktory pri vytváraní produktov, ktoré Apple nevyrába. Napríklad niečo, čo má dlhú výdrž batérie.

Xiaomi Powerbank 10400 mAh

Z vlastnej skúsenosti viem, že kapacita 10400 mAh postačí na to, aby používali svoj iPhone týždeň bez pripojenia do domácej zásuvky. Teda ak sa bavíme o menších modeloch ako je iPhone 5c alebo iPhone SE. U väčších modelov je to samozrejme menej kvôli väčšej batérii (ktorá je však stále menšia oproti konkurentom). Obľúbite si ju samozrejme aj keď máte Android, keď vám napríklad nestačí dvojdňová výdrž batérie u S7 edge. Pri Windows Phone je to také diskutabilné, keďže tie majú sakra-dlhú výdrž batérie. Ako som ale vravel vyššie, kapacita 10400mAh stačila na 5 plných nabití iPhonu 5c. A to je, myslím si, slušné. Zdĺhavé je však jej nabíjanie, na to si môžete vyhradiť celú noc.

Keďže sme však primárne zameraní na Xbox, dostal som nápad, používať powerbanku ako zdroj energie pre svoj controller. Ako náhrada za batérie by to mohlo byť celkom fajn riešenie, nie? Nie. Powerbanka je na nabíjanie telefónu alebo tabletu skvelá, ale pri použití s Xbox One Controllerom budete sklamaní. Problém je hlavne v tom, že sa od nej ovládač samovoľne odpájal a to už po približne 10-15 sekundách od zapnutia/pripojenia.

Xiaomi Powerbank 10400 mAh

Controller bol pritom pripojený k powerbanke stabilne a po celý čas s pomocou pevného káblu. Controller teda vykazoval zvláštne chovanie a tak som skonštatoval, že bude asi najlepšie, keď sa ovládač bude stravovať tradičnou cestou – batériami alebo s pomocou Play&Charge kitu. Ak je však 1. hodina ráno a vy ste uprostred misie, takouto cestou môžete aspoň vypnúť rozohranú hru a konzolu. Aj keď to môžete vlastne aj s pomocou hlasového ovládania (Kinect) alebo SmartGlass na telefóne.

Zhrnutie

Ak by som to mal zhrnúť, tak Powerbanka rozhodne nie je vec, ktorú by ste mohli použiť ako zdroj energie pre svoj Xboxový ovládač. Ak však potrebujete dodať svojmu telefónu viac života, určite by som išiel do toho. Za celkom nízku cenu dostanete kvalitne spracovanú, prémiovú powerbanku s kompaktnými rozmermi a dostatočne vysokou kapacitou na to, aby ste prežili festival alebo niekoľko dní v prírode. Alebo aby ste ju mali ako doplnok v práci a tak podobne. Jednoducho, powerbanka je super a tá od Xiaomi vás poteší ako majiteľa mobilu, nie ako majiteľa Xboxu.

Xiaomi Powerbank 10400 mAh si môžete kúpiť za 20,69€ v MP3.sk

Xiaomi Powerbank 10400 mAh

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *