MIcrosoft View 3D zmení spôsob, akým pracujeme s 3D grafikou

Microsoft View 3D

Sledovanie 3D modelov nebolo nikdy také ľahké ako v Creators Update. Microsoft spolu s týmto updatom pripravuje aplikáciu View 3D, ktorá bude dostupná zadarmo na stiahnutie vo Windows Store.

Aplikácia je zatiaľ dostupná len pre Preview užívateľov, čo vyústilo aj v celkom vtipné pomenovanie View 3D Preview. Aplikácia určená pre Windows 10 Creators Update vlastne slúži na sledovanie 3D modelov, ktoré máte uložené v počítači a to bez toho, aby ste museli otvárať nástroj na ich tvorbu. Pretože úprimne, asi nikto nechce pol hodinu zapínať 3DS Max alebo SketchUp len aby si pozrel zopár modelov a následne ho vypol.

Aplikácia je teda veľmi jednoduchá a už teraz podporuje množstvo využívaných formátov, ktoré sa využívajú pri vývoji hier alebo inej činnosti. Plus je doň zahrnutá podpora pre Surface Pen a dotyk, aby bolo ovládanie čo najjednoduchšie. Samozrejmosťou je podpora myši a klávesnice. Podobne ako v prípade dotyku, tak aj tradičná ovládacia schéma bude slúžiť len na tie najzákladnejšie účely. View 3D je totiž naozaj len nástroj na sledovanie modelov, nie na ich úpravu. Zahrnutý je aj staging, takže výsledok môže vyzerať pekne. Avšak, výsledok závisí vždy od kvality spracovania modelu.

Samotný nástroj potom umožňuje otáčať model a zoomovať. Podporuje formáty 3MF, PLY, OBJ, FBX a STL. Možno ale očakávať, že neskôr pribudne podpora pre 3DS a ďalšie. Bonusom je podpora Windows 10 Mobile.

3D Viewer
3D Viewer
Price: Free

via WindowsCentral

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *