Harman/Kardon pripravuje nový reproduktor s Cortanou

Harman/Kardon Cortana

Projekt inteligentnej domácnosti a lá Microsoft sa začína realizovať. V spolupráci s Harman/Kardon totiž firma pripravuje nový reproduktor, ktorý bude obsahovať Cortanu.

Už budúci rok môžeme na trhu očakávať nový prémiový reproduktor od H/K, ktorý bude okrem iného ponúkať aj hlasom aktivovateľnú asistentku od Microsoftu. Riešenie by malo byť veľmi podobné tomu, aké ponúka Amazon Echo so svojou asistentkou Alexou. V krátkom teaseri, ktorý bol vydaný, môžeme vidieť ovládanie hudby pomocou Cortany, ako aj možnosť vytvoriť si pripomienku. Avšak, môžeme určite očakávať prepojenie s Windows 10 platformou a tak nám toho Cortana umožní robiť viac.

Očakávame, že viac by sme sa o inteligentnom reproduktore mohli dozvedieť viac už začiatkom roka na CES 2017, keďže to je najbližší veľtrh a účastníci zvyknú prezentovať svoje novinky už teraz. Otázna zostáva dostupnosť a cena. Harman/Kardon je prémiový reproduktor, to vieme a cena bude určite činiť pár stoviek dolárov/eúr. O to diskutabilnejšie je, v ktorých krajinách sa bude predávať. Cortana je dostupná zatiaľ len vo vybraných kútoch sveta a Slovensko ani Česko medzi ne oficiálne nepatria. Takže je otázne, či sa vôbec objaví u nás.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *