Phil Spencer ubezpečuje fanúšikov o budúcnosti Xbox One

E3 Microsoft Phil Spencer

Udalosti, ktoré sa začali diať po zrušení Scalebound, prinútili Microsoft konať. Nie, že by firma obnovila vývoj, to bohužiaľ nie, ale Phil Spencer na svojom Twitteri musel ubezpečiť fanúšikov, že ide o ojedinelý prípad.

Vo vývoji sú totiž už dlhodobo aj iné tituly vrátane Phantom Dust a Crackdown 3. Vlastne ten bol oznámený ešte v roku 2013 pri oznámení konzoly. Titul mal využívať silu cloudu, pričom ten sa mal starať o náročné výpočty kolízii a do konzoly mal už len streamovať výsledok. S tým sa počíta aj naďalej, ale či to platí aj pre Scorpio, uvidíme. Hra by však mala vyjsť definitívne už tento rok. Aktívne sa na nej pracuje a Spencer dokonca nedávno hral aktuálny build.

Spencer tiež musel ubezpečiť, že fiasko so Scalebound sa už snáď nebude opakovať. Problém bol aj v tom, že hlava projektu mala naštrbený vzťah s vedením Microsoftu už aspoň od roku 2015, kedy ich verejne prirovnal ku sviniam. Microsoft však neprestane riskovať a aj do budúcna sú dvere pre nezávislých vývojárov otvorené. Dôraz však bude vždy kladený na first-party štúdiá, ale to sa dá chápať. Určite chce mať na Xboxe väčšiu diverzitu než hry typu Gears of War, Halo alebo Forza. Aj preto jeho osobne mrzí, že to so Scalebound skončilo ako skončilo.

Zrušenie Scalebound ho tiež donútilo zamyslieť sa nad tým, ako bude v budúcnosti ohlasovať nové hry. Jednak to môže súvisieť s časom medzi ohlásením a vydaním hry a jednak to môže súvisieť aj s tým, ako Microsoft vychádza s daným štúdiom. V reakcii na tvrdenie, že Microsoft má len pár štúdií a jedno externé (Rare), tiež upozornil na to, že mu patrí Mojang. To by mohlo znamenať, že Minecraft 2 vyjde exkluzívne pre Xbox One? Alebo že pracuje štúdio na nejakej inej Xbox exkluzivite? Hráči mu tiež navrhli, že by sa Xbox One mohol dočkať comebacku niektorých starších exkluzivít. Táto myšlienka sa šéfovi divízie Xbox celkom páči. Napríklad hru Blinx.

Ako novú značku s najväčším potenciálom považuje Sea of Thieves, ktoré má pdoľa neho stať sa rovnako obľúbené ako Halo. Okrem toho môžeme počas roka čakať ešte ďalšie exkluzivity vrátane Crackdown 3, State of Decay 2 alebo Cuphead. A viac uvidíme na E3 2017, kde by sme mohli uvidieť aj Project Scorpio.

Sea of Thieves

 

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *