Koľko miesta vyžaduje inštalácia Halo Wars 2 z DVD?

Halo Wars 2

Ku koncu minulého týždňa sme sa dostali k počítačovej, respektíve k Play Anywhere kópii Halo Wars 2 a je jasné, že priložené disky nenecháme len tak ležať. Všeobecne platí, že inštalácia z diskov je vždy rýchlejšia než sťahovanie z Windows Store. Platí to však aj v prípade, že inštalujete UWP hru?

Otázka je to celkom zaujímavá, pretože inštalácia z diskov, to nie je len kliknutie na „Download“. V prípade Windows Store hier to navyše vyzerá na trochu komplikovanejšiu procedúru, pretože prebieha niečo, čo by som nazval dvojfázová inštalácia. Alebo troj.

Inštalácia z DVD dočasne potrebuje až 60GB miesta, teda dvakrát viac miesta, koľko zaberá Halo Wars 2. Jeho veľkosť je 28GB. Disky najprv skopírujú do počítača inštalačné súbory a až z nich sa následne začne inštalovať výsledná UWP hra. Celkovo to je teda festival vymieňania DVD a poriadnej dávky trpezlivosti, pretože to trvá dostatočne dlho na to, aby ste si stihli pripraviť na raňajky full english. Len občas treba vybiehať z kuchyne k počítaču – ak máte herný noťas, potom super.

Halo Wars 2 PC Play Anywhere Box

Našťastie, inštalačné súbory sú len dočasné a po inštalácii sa same odstránia, takže hra vo výsledku bude zaberať naozaj len tých 28GB, ktoré má reálne zaberať. Ale tým to nekončí. Po zapnutí hry (cez Halo App) si ešte vyžiada update. Ide o fajnový 8GB Day One patch, takže hranie sa na slabšej WiFine oddiali aj o niekoľko minút. Čo je náplňou tohto updatu, sa dá prečítať na internete. Ale v podstate klasika, opravy chýb, posledné vyladenia optimalizácie a vlastne všetko to, čo k dnešným hrám patrí.

Začiatok inštalácie prebieha celkom svižne. Najprv vás hra požiada o Redeem Code a môže vás presmerovať na Windows Store, aby ste aktivovali key uvedený na priloženej karte. Viete však pokračovať v inštalácii ďalej bez toho, aby ste museli niečo zadávať. Inštalátor si sám overí, či je už kód priradený k vášmu Microsoft Accountu. Následne si zvolíte umiestnenie inštalačných súborov a miesto, kam sa má hra nainštalovať. A potom už čaká to spomínané zdĺhavé obdobie. Inak, pokiaľ by sa stalo, že máte z továrne poškriabané DVD (u mňa DVD#1), tak inštalátor sa nemusí spustiť na prvýkrát.

Hardvérové požiadavky:

  • CPU: Intel i5-2500 / AMD FX-4350 alebo výkonnejší
  • RAM: 6GB
  • GPU: 2GB nVidia GeForce GTX660 / AMD Radeon HD 7750 / Intel HD 4000
  • DirectX: 12
  • OS: Windows 10 (64-bit)

Halo Wars 2 PC Play Anywhere Box

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *