Uvidíme nový Xbox každé dva roky?

Minulý rok bol pre konzoly skutočne špeciálny. Phil Spencer sa nechal vypočuť, že by rád videl, keby sa konzoly dali upgradovať a viac sa tak priblížili PC. O pár mesiacov neskôr prišla na trh vylepšená PS4 Pro s čiastočnou podporou 4K a nemôžeme zabudnúť ani na Project Scorpio.

Čo to bude? Vraví sa, že to bude len vylepšený, výkonnejší brat Xbox One s podporou 4K 60fps, no tvorca Xbox exkluzivity Ori and the Blind Forest povedal, že to bude nová generácia so spätnou kompatibilitou s Xbox One. Sami máme celkom problém určiť, čo je Scorpio zač a môže za to hlavne architektúra. Xbox One totiž využíva desktopovú architektúru, je to v podstate upravené herné PC za prijateľnú cenu. Takže Scorpio môže byť úplne nová generácia, ktorá taktiež využíva x86 architektúru a procesor od AMD. Rozdiel medzi týmito „generáciami“ však nebude taký badateľný ako v minulosti, práve vďaka kompatibilite.

Xbox One Scorpio

Čo si ale myslí šéf firmy Stardock, Brad Wardell, je, že nás čaká úplne nový biznis model. A to, že tradičné konzolové generácie sú mŕtve. Myslí si, že konzoly sa priblížia ku smartfónom a že updaty budú vychádzať častejšie. To znamená, že ďalšia konzola príde dva roky po Scorpiu alebo PS4 Pro. Esom v rukáve však bude, že nové konzoly budú 100% kompatibilné s hrami, ktoré sme mali doma už v minulosti a tak sa ich netreba s každou novou konzolou zbavovať. Súčasné updaty budú o HDR a 4K, neskôr môžu byť zamerané na vyšší výkon, viac fps, realistickejšie VR alebo rozmery.

Project Scorpio

via GamingBolt

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. TimeSplitter píše:

    „tvurce PS4 exkluzivity Ori and the Blind Forest…“ No to snad ne, Ori patri pekne na Xko :))

  2. Kamil píše:

    No to bude pekna blbost, kazde dva roky… To uz nebude ono..

    • Jaromír Miko píše:

      Akože trochu o tom pochybujem, skôr si myslím že Scorpio otvorí dvere nejakému upgrade kitu jak vravel Spencer dávnejšie, pokiaľ sa rozhodnú ísť takouto cestou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *