AMD predstavilo grafickú kartu dvojnásobne výkonnejšiu než tú, ktorú má Project Scorpio

AMD Radeon Pro Duo

AMD sa celkom rozohnilo. Okrem toho, že čoskoro s Microsoftom vypustia do obehu najvýkonnejšiu konzolu na svete, tak už teraz vydávajú grafickú kartu, ktorá má skutočne veľa výkonu – Radeon Pro Duo.

Nová karta Radeon Pro Duo ponúka až 11,45 teraflopov výkonu, čím je takmer dvojnásobne výkonnejšia oproti čipu, ktorý sa ukrýva v konzole Project Scorpio. AMD na to však má svoje dôvody. Supervýkonná grafika totiž nie je určená až tak pre hráčov ako pre vývojárov. Najlepšie z nej vyťažia vývojári, ktorí plánujú vyvíjať VR hry a softvér pre PC a konzoly ako je Xbox Scorpio.

Grafická karta obsahuje dve Polaris GPU, z ktorých každý má okolo 5,7 teraflopov výkonu. Samostatne sú teda menej výkonné než 6-teraflopové Scorpio. Vo dvojici však ide všetko ľahšie a v tomto prípade aj plynulejšie. Dokopy tento kolos obsahuje 4608 stream procesorov, 256 textúrových jednotiek a 32GB RAM. Zaujímavé tiež je, že Pro Duo potrebuje len 250W výkonu, kým predchodca potreboval 350W.

Nová AMD Radeon Pro Duo je oproti predchodkyni lacnejšia, stojí len 1000 dolárov versus 1500 dolárov. Karta vstúpi do predaja budúci mesiac. Už vtedy sa tak vývojárske štúdiá budú môcť lepšie orientovať na kvalitné VR zážitky, aké si snáď vychutnáme aj na Scorpiu. Pre zaujímavosť, jednou z jeho launch hier by mohol byť Fallout 4 VR, ktorý Bethesda viacmenej potvrdila v traileri.

via WindowsCentral

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *