Xbox One X využije silu cloudu, aby šetril miesto na disku

Seagate Gears of War 4 External Drive

Už pri odhalení finálneho hardvéru sme Microsoftu vyčítali, že 1TB voľného miesta v Xbox One X môže byť primálo a našim obavám nahrávala aj veľkosť Gears of War 4 na Windows 10.

Hra totiž pred nedávnym patchom zaberala na PC až 126GB. Takúto veľkosť majú na svedomí aj 4K textúry a modely, ktoré sú v tejto verzii natívne obsiahnuté. Pri pomyslení, že sa na Xbox One X zmestí ledva 5 hier, sa nám v redakcii zatočili hlavy, ale zdá sa, že Microsoft poriešil aj tento problém.

Gears of War 126GB

Ako odhalil Mike Ybarra, Xbox One X využije funkciu pomenovanú ako Intelligent Delivery. S touto technológiou budú hry sledovať hráčov postup a súbory, ktoré nepotrebuje, dočasne odstráni súbory z pevného disku a v prípade potreby si ich znovu stiahne z cloudu. Je ale vysoká šanca, že to musia vývojári nastaviť vo svojich hrách.

Uviedol by som praktický príklad v singleplayeri Gears of War 4. V prípade, že hráč teprve začal hrať príbehovú kampaň, Xbox vie, že mapa finálnej misie mu bude úplne zbytočná. Preto ju zmaže a a keď sa hráč pomaly blíži ku koncu hry, Xbox začne tieto súbory sťahovať z cloudu. Zároveň kvôli šetreniu miesta začne mazať tie súbory, u ktorých je nízka šanca, že sa k nim hráč vráti v dohľadnej dobe. Napríklad prvé tri misie. Takisto, ak si GoW4 všimne, že hráč hrá len multiplayer, usúdi, že singleplayerová časť je zbytočná a jednoducho ju odstráni.

via WCCFTech

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. StriderCZ píše:

    Zajímavá služba, ale ne pro mně. Ale je zajímavé, jakým směrem MS uvažuje. Chápu, že pro někoho s trvale kvalitním připojením to může být zajímavé. Třeba na začátku instalace hry si zvolit, jak velká část hry má být na disku. Druhá otázka ale je, co nato vývojáři her, nakolik pro ně bude tato služba atraktivní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *