Aaron Greenberg ujasnil, či môžeme Xbox One X chápať ako next-gen

Xbox One X
Už po oznámení Project Scorpio sa intenzívne diskutovalo, či ide len o medzigeneráciu alebo o úplne novú generáciu. Microsoft sa však vyjadril, že budúcnosť Xboxu nepočíta s klasickými generáciami, ale skôr ide o model podobný smartfónu.

Že ale Xbox One X nemusí byť tak celkom medzigenerácia, naznačuje nový tweet Aarona Greenberga. Cez Twitter totiž potvrdil, že Xbox One X bol navrhnutý ako konzola, ktorá bude aktuálna po dobu najbližších 3-4 rokov. V konečnom dôsledku je to čas, po ktorý mal aktuálny hardvér Xbox 360 a čas, ako dlho tu existuje Xbox One. A vlastne je to priemerný čas trvania konzolových generácií.

Okrem toho potvrdil, že s blížiacim sa vydaním plánuje Microsoft prezentovať aj technológiu supersamplingu v praxi a ukázať ďalšie vylepšenia hier na 1080p obrazovkách. Najnovší Xbox totiž myslí aj na takých, ktorí zatiaľ neplánujú meniť televízor a umožní im vychutnať si náležité grafické upgrady. K nim môže patriť napríklad vyšší framerate, keďže napríklad ARK: Survival Evolved má potvrdené 1080p 60fps na Xbox One X. Takisto bude mať takýto gameplay k dispozícii aj Rise of the Tomb Raider a údajne aj Assassin’s Creed Origins.

K tomu hry, ktoré využívajú dynamické rozlíšenie, môžu zvýšiť svoje rozlíšenie bez zásahu vývojára. Skrátka, výkon konzoly využijú k tomu, aby bežali v čo najvyššom rozlíšení a teda zrejme vo všetkých prípadoch 1080p. No a v neposlednom rade hry, ktoré sú Xbox One X Enhanced a navrhnuté pre 4K, budú mať už spomínaný supersampling pre krajší a uhladenejší obraz.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. StriderCZ píše:

    Dvě věci. Bude fajn, když XOX přiláká nové hráče, které starý Xbox one neoslovil. Druhá věc je, že se trh dostane nová technologie, umožnujíci využití konzole prvotně neplánovaným způsobem. Což je velice fajn. Něco jako u Youtube taky zpočátku nikdo netušil, že bude něco jako letsplaye

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *