Battlefield 1 zrejme nedostane vylepšenia pre Xbox One X

Battlefield 1
Podporu Xbox One X vo svojich hrách potvrdilo už veľa vydavateľov, medzi nimi aj EA. Electronic Arts potvrdili podporu nového železa vo viacerých vydaných hrách, lenže o Battlefield 1 zatiaľ mlčala. A zrejme k tomu mala dôvod.

Nemecká divízia EA totiž cez Twitter potvrdila, že v súčasnosti nemá žiadne plány na vylepšenie Battlefieldu 1 pre Xbox One X. Rozhodnutie prekvapí, vzhľadom k tomu, že hra vyzerá úchvatne už na základnej konzoli a na vylepšenom hardvéri by vyzerala ešte lepšie. Prekvapí to aj preto, že Battlefield je rovnako veľkou hrou ako Star Wars Battlefront 2 a Anthem, ktoré boli ohlásené na E3. K tomu využívajú rovnaký engine – Frostbite.

Hráči na Xbox One X sa však môžu tešiť aspoň na jedno vylepšenie, ktoré sa prejaví aj bez zásahu EA. Totiž, Battlefield 1 využíva dynamické rozlíšenie. To sa mení v závislosti od vyťaženia hardvéru, a pretože je Xbox One X prakticky 4,5- až 5-krát výkonnejší než pôvodná konzola, môžeme očakávať stabilné rozlíšenie a stabilný framerate. Je však paradoxom, že Battlefield 1 ako hra, ku ktorej vlastní marketingové práva Microsoft, na rozdiel od PS4 Pro nedostane vylepšenia. Alebo prídu až časom?

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Rado píše:

    tak niekde som videl, že aj BF1 má byť vylepšené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *