PlayStation už nebude o hardvéri, budúcnosť vidí v službách a mikrotransakciách

Koncept Xbox Play Anywhere, ako aj iné služby, ktoré priniesol tím Xbox na čele s Philom Spencerom, sa zjavne páčia aj konkurencii. Tá totiž pri oznámení finančných výsledkov za uplynulý kvartál potvrdila, že už nevidí budúcnosť v hardvéri, ale v službách.

Finačný vedúci spoločnosti, Atsuko Murakami a Kenichiro Yoshida, povedali, že sa chce Sony do budúcna sústrediť na rozširovanie svojej užívateľskej základne a to aj mimo hardvéru (konzol PlayStation). Je tak možné, že časom začne spoločnosť vydávať hry multiplatformovo. Menšie arkádové tituly by mohli zamieriť napríklad na Nintendo Switch, väčšie záležitosti typu Death Stranding alebo The Last of Us: Part II, by mohli doraziť aj na PC.

PlayStation by sa tak vydal podobným smerom ako Xbox. Prvé náznaky toho, že na hranie PS4 exkluzivít nie je nutné vlastniť hardvér, sme videli ešte v priebehu leta, keď sa streamovacia služba PlayStation Now rozšírila aj o God of War 3 Remastered, inFamous: Second Son a zopár ďalších, menších titulov. Okrem toho Yoshida povedal, že spoločnosť hľadá ďalšie spôsoby monetizácie. Mimo iného to zahŕňa mikrotransakcie v jej hrách a rozvoj služby PlayStation Plus.

PlayStation VR

Foto: Sony

via GamingBolt

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *