Inovujte na Xbox Game Pass Ultimate a plaťte až o 3 roky

Xbox Game Pass Ultimate

Microsoft počas E3 priblížil svoje najvyššie predplatné, Xbox Game Pass Ultimate a rovno ho začal ponúkať novým aj stávajúcim užívateľom za symbolické 1€. Viete však, že ako aktívny užívateľ niektorého z členstiev ste v obrovskej výhode?

Microsoft totiž pri upgrade na Xbox Game Pass Ultimate zohľadní trvanlivosť vašich stávajúcich členstiev. Znamená to, že ak máte teraz aktívny Game Pass na tri mesiace a Xbox Live Gold na rok, po upgrade na XGP Ultimate budete platiť najbližšie až o rok a tri mesiace. S členstvom Ultimate si však môžete počas celého obdobia užívať aj Game Pass pre Xbox, PC aj Zlaté členstvo bez toho, aby ste museli v blízkej dobe platiť. Platí to samozrejme aj pre užívateľov, ktorí si dlho neplatili ani jednu zo služieb a teraz sa rozhodnú aktivovať si napríklad mesačný Pass, mesačný Gold a nasadia tomu korunku v podobe eurového Ultimate Passu.


Príklady:

Mal som aktívnu automatickú obnovu Xbox Live Gold na začiatku mesiaca a tak som mal za členstvo platiť najbližšie 1.7.2019. Okrem toho som však mal aktívny aj konzolový Xbox Game Pass a to až do 11.9.2020. Povýšenie na Xbox Game Pass Ultimate mi nielen, že umožní teraz používať Gold a Game Pass do septembra/září 2020, ale dokonca sa mi členstvo Ultimate plánuje obnoviť najbližšie až 30.10.2020. Teda ešte o pol mesiaca neskôr, než som čakal. V konečnom dôsledku som „zahojený“ na rok a pár mesiacov, počas ktorých nemusím riešiť obnovu čohokoľvek.

Príklad 1

Tento spôsob sme tiež testovali na účte, ktorý nemal žiadne predplatné. Aktivovali sme na ňom mesačný Gold a mesačný Game Pass. Nakoniec sme k týmto dvom samostatným mesiacom pridali Game Pass Ultimate za 1 euro, ktoré nám pridalo ďalší, tretí mesiac. Všetky členstvá zároveň premenilo na Game Pass Ultimate na celkovo tri mesiace.

Príklad 2

Napokon, Microsoft pri možnosti povýšenia (aktuálne za 1€, potom 12,99€ mesačne) umožňuje preniesť si do Xbox Game Pass Ultimate maximálne 36 mesiacov aktívnych členstiev Gold alebo Game Pass. Nejde tak o žiadnu špekulatívnosť, ale o oficiálne vedený krok Microsoftu, ktorý umožňuje prejsť na najvyššie členstvo bez toho, aby to „bolelo“.

Výhodou do budúcna je aj, že Microsoft plánuje propagovať službu exkluzívnym obsahom. Na E3 napríklad oznámil, že každý predplatiteľ XGP Ultimate dostane prístup k Gears 5 Ultimate. Okrem štvordňového skorého prístupu tak hráči dostanú aj bonusový Character Pack a 30 dní boostu do multiplayeru.

Nutno tiež dodať, že Microsoft neuvádza, kedy akčná ponuka za 1€ končí. Očakávame však, že akcia skončí spolu s ostatnými E3 akciami.

Porovnanie členstiev Xbox Game Pass:

Xbox Game Pass Ultimate vs. Xbox Game Pass for Xbox or PC
Porovnanie členstiev Xbox Game Pass

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

17 komentárov

  1. StriderCZ píše:

    Výše uvedeným způsobem jsem si předplatil UGP až do Vánoc 2021. Paráda.

  2. Vladis píše:

    U mna plná spokojnosť. Gold som mal pôvodne zakúpený do 9-9-2019 a game pass do 15-8-2019, po upgrade na ultimate mám platné do 11-12-2019

  3. Jogurtik píše:

    Ja mam az do roku 2022 😀 coz znamena usetril pres 11 000kc (Xbox Live Gold + mesicne Xbox Game Pass) Pridat balicek xCloud soucasti rodiny Xbox Game Pass Ultimate ?

  4. Maťo píše:

    Mám otázku ak som si aktivoval na účte na ktorom posledný pol rok nebol game pass ani gold za 1 € ultimate členstvo a teraz na ňom aktivujem gold na rok dostanem nejaký bonus?

    • Jaromír Miko píše:

      Pokiaľ si si aktivoval Ultimate Game Pass a rozhodneš sa aktivovať Gold na rok, trvanie služby sa ti predĺži o len o pár mesiacov, vzhľadom k cenovému rozdielu medzi Goldom a Ultimate Passom.

      Článok o rozdieloch máme rozpísaný a vydáme ho v blízkej dobe.

  5. Maroš píše:

    Pozeram ze Ultimate Game Pass ultimate zmizol z kolonky featured kde boli v kolonke Featured vedla „Get ready for Gears of wars“….Ale stale je v ponuke clenstvo gamepass ultimate za euro…Neviete nahodou ci stale plati ze pokial si predplatim dva roky xbox gold a pridam ultimate za euro tak budem vlastnit Xbox ultimate 24 mesiacov?Pripadne dojde k rovnakemu upgrade aj pri plnej cene xbox ultimate az akcia skonci?Cize priklad 24 mesiacov clenstva xbox gold plus Xbox ultimate za 13 eur znamena 24 mesiacov xbox ultimate??? 🙂

  6. Martin píše:

    Otazka, uz polroka mam game pass ultime, kupovane za 1€ ku gold. Ak by som si teraz predlzil gold na 3 roky, tak to znamena, te budem mat aj ultimate na 3 roky?

  7. Slavomír píše:

    Čaute.
    Plánujem kúpiť Xbox Series X. Vedeli by ste mi poradiť čo a v akom poradí si aktivovať aby som maximálne využil Xbox Game Pass Ultimate ? Ako čítam dá sa na tom dosť ušetriť.
    Ďakujem.

    • Jaromír Miko píše:

      Zdravím, v prvom rade je treba si aktivovať nižšie služby, t.j. Xbox Game Pass a Xbox Live Gold. V ich prípade je poradie ľubovoľné.

      Dôležité je, aby bola služba Xbox Game Pass Ultimate aktivovaná až ako úplne posledná.

  8. Slavomír píše:

    Ďakujem za odpoveď.
    Takže keď si aktivujem Xbox Game Pass na 6 mesiacov a k tomu dva krát Xbox Live GOLD na 12 mesiacov a nakoniec aktivujem Xbox Game Pass Ultimate na 3 mesiace budem mať v konečnom súčte platnosť ultimate na (6+12+12+3=33) 33 mesiacov?
    A ešte jedna otázočka. Dá sa tento postup spočítavania opakovať viackrát? Myslím po uplynutí platnosti ultimate. Alebo potom sa už vždy musí aktivovať ultimate?
    Ďakujem

    • Jaromír Miko píše:

      Jj presne tak, 6+12+12+3 = 33 mesiacov Game Pass Ultimate. Čo sa týka opakovania, ťažko povedať, čo bude o tri roky 🙂 V súčasnosti sa to pri kratších členstvách dá (napr. 1-mesačný GP + 1-mesačný Gold + 1-mesačný GP Ultimate).

  1. 15. júna 2019

    […] Prekvapením pri tejto konverzii, respektíve povýšení svojho členstva je, že pokiaľ už máte aktivované nejaké členstvá, napríklad ročný Gold a trojmesačný Game Pass, ich mesiace sa vám zrátajú a najbližšie budete za Ultimate Game Pass platiť až po danej dobe. Viac o tom však v samostatnom článku Inovujte na Xbox Game Pass Ultimate a plaťte až o 3 roky. […]

  2. 18. júna 2019

    […] že služba, zatiaľ v označení (beta), je dostupná len za 3,99€ mesačne alebo ako súčasť Game Pass Ultimate […]

  3. 27. júna 2019

    […] Microsoft má k dispozícii svoje vlastné “bezplatné” riešenie. Spoločnosť plánuje spustiť službu Console Streaming, čo je vlastne obdoba Remote Play na PS4. Nevieme však, ako sa bude funkcia Xboxu odlišovať od tej, ktorá je už pár rokov dostupná pre PS4. Môže tu však byť použitá nejaká tajná prísada. Nie je totiž celkom jasné, prečo Microsoft ukázal túto funkciu v tak veľkom štýle. K dispozícii má však byť aj spoplatnený Project xCloud, ktorý tiež môže byť súčasťou balíka Xbox Game Pass Ultimate. […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *