Cortana na Xbox One konečne dokáže ovládať inteligentnú domácnosť!

Cortana
Už keď vyšiel Xbox One s Kinectom v roku 2013, vznikal tu potenciál na ovládanie inteligentnej domácnosti. Internet of Things bol v tej dobe v plienkach a vnímalo ho len minimum ľudí. Dnes je už situácia iná a Microsoft sa rozhodol spraviť niečo, čo mal spraviť už pred rokmi.

V novej aktualizácii s označením 10.0.16299.4037 totiž rozšíril Cortanu o možnosť ovládania smart home zariadení, akými sú napríklad inteligentné žiarovky, termostaty alebo zámky. Na to, aby mohol Xbox fungovať ako centrum inteligentného domu, bolo doteraz treba používať aplikácie tretích strán. Jeden čas sa dokonca zdalo, že to bude jediná možnosť, keďže sa Microsoft nejako výrazne nevenoval ani Kinectu ani Cortane. Nový update však užívateľov presvedčí o opaku.

Doplním, že na to, aby xboxeri mohli ovládať svoju inteligentnú domácnosť, musia mať nastavený región, v ktorom je Cortana dostupná. Napríklad USA. Tým sa zároveň odomknú aj ďalšie funkcie, ako je OneGuide alebo sekcia Movies & TV. Tie sa však nedajú používať na Slovensku a skôr slúžia na prehľad. Keď už ale o nich píšem, s aktualizáciou sa už nastavenia OneGuide a TV ukladajú na cloud automaticky.

Aktualizácia tiež priniesla rýchlejší setup novej konzoly s pomocou telefónu, pridávanie klubových blokov na domovskú sekciu Xboxu, možnosť darovať hry a rôzny ďalší obsah, možnosť skryť hry bez odomknutých achievementov a niekoľko doplnkov pre rodinu. Deti majú možnosť opýtať sa rodičov, či si môžu kúpiť hru (ak je to nastavené v rodinných nastaveniach konzoly), plus možnosť nastaviť, koľko času môže dieťa tráviť na Xboxe, teraz s možnosťou požiadať rodiča e-mailom o predĺženie hracej doby.

Xbox One Fall Creators Update

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *