Microsoft odstránil z Xbox Store hru, ktorá pripomínala aféru Logana Paula

Logan Paul
Ex-youtuber Logan Paul nemá pokoj ani po ukončení svojej kariéry – na internete si z neho robia posmech a v Xbox Store sa dokonca objavila hra, ktorá celý incident pripomínala.

YouTuber sa koncom minulého roka stal terčom kritiky pre natáčanie a publikovanie videa z takzvaného Lesa samovrahov v Japonsku. Les Aokigahara si tento názov získal hlavne z dôvodu, že sem mnohí ľudia chodia páchať samovraždy, a youtuber počas svojej návštevy Japonska zamieril aj sem, pričom na videu ukázal aj telo jedného samovraha. Paul, podobne ako ďalší youtuberi, si prostredníctvom svojich videí zarábal a nie sme ďaleko od pravdy, keď skonštatujeme, že kritiku si vyslúžil aj z dôvodu, že sa týmto videom snažil zarábať na cudzej tragédii.

The Suicide Forest Xbox

V súvislosti s celou udalosťou sa do ponuky Creators Collection dostala aj hra The Suicide Forest, dostupná zadarmo na stiahnutie pre Xbox One. Tvorca hry využil fakt, že Xbox Live Creators Program je určený pre začínajúcich a neznámych vývojárov, ktorí chcú dostať svoje prvé lastovičky na konzolu. Sekcia obchodu teda nie je takmer vôbec udržiavaná zo strany Microsoftu, vďaka čomu má podobný charakter ako, napríklad, Google Play. Dostať sem hru parodujúcu koniec Paulovej kariéry teda nebolo ťažké.

Samotná hra niesla popis: „Ako vlogger budete preskúmavať les Aokigahara a hľadať v ňom telá, aby ste získali milióny videní na svojom kanáli. Les je plný nebezpečných nástrah, takže si musíte dávať pozor, v opačnom prípade sa môžete stať jedným z tiel na videu.“ Hra bola doplnená hodnotením PEGI 3. Hru si v ponuke Xbox Store všimol komunitný manažér TT Games, ktorý na to okamžite upozornil Majora Nelsona a ten v momente sľúbil nápravu. Hra, ktorá sa zobrazovala na samom vrchole Creators Collection sekcie, už bola odstránená.

 

via Eurogamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *