System Shock Remake bol pozastavený, vývojári minuli všetky peniaze

System Shock
Už v roku 2015 fanúšikovia hororovej klasiky System Shock jasali, keď štúdio Nightdive oznámilo remake klasiky z roku 1994, prerobený do modernej grafiky a bežiaci na Unreal Engine 4.

Miesto vydania v roku 2018 bol však projekt pozastavený. Podľa reportáže serveru Polygon boli vraj vývojári natoľko uchvátení vyzbieranou čiastkou z Kickstarteru (1,3 milióna dolárov), že začali premotivovane rozširovať hru do takej miery, že sa vychýlila z kurzu a z remaku sa začala diať úplne iná vec. Postupne tak štúdio minulo všetky vyzbierané peniaze a nepodarilo sa mu nájsť ďalších investorov. Väčšina investorov totiž videla projekt ako priveľký a neziskový.

V súčasnosti tak štúdio práce pozastavilo do momentu, než sa mu podarí zabezpečiť ďalšie peniaze. Štúdio dúfa, že mu zarobia iné re-releasy, pričom tieto zdroje chcú následne použiť na financovanie System Shocku. V súčasnosti k tomu patria hry Turok, The 7th Guest a pôvodný System Shock na moderné platformy. Od vydania projektu tvorcov delí aspoň 18-24 mesiacov, tvrdia oni sami.

Nezávisle od tohto projektu je ešte vo vývoji hra System Shock 3, avšak to má na starosti iný vývojár a iný vydavateľ.

via Polygon

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *