Capcom potvrdil vývoj Dead Rising 5

Dead Rising 3
Séria Dead Rising mala vždy tak nejak blízko k platforme Xbox. Prvá, tretia a dočasne aj štvrtá hra zo série totiž vyšli exkluzívne pre Xbox 360 a Xbox One.

Posledný diel sa však dočkal iba chladných reakcií; na Metacritic si odniesol 72% od kritikov a len 47% od hráčov. Právom sa objavili dohady o možnom prerobení ďalšieho dielu od základov v snahe zachovať značke popularitu. Už pred dvomi mesiacmi informoval americký publicista Jason Schreier reportáž o tom, že po vydaní Dead Rising 4: Frank’s Big Package na PlayStation 4 bolo prepustených zhruba 50 zamestnancov z 250-členného tímu Capcom Vancouver.

Capcom nebol spokojný so smerovaním série a preto sa rozhodol, že Dead Rising 5 má byť jednoduchšie a menšie, než doterajšie diely. V snahe zachrániť túto sériu dokonca Capcom zrušil inú, ešte neohlásenú akčnú adventúru z prostredia New Yorku. Práve teraz došlo k ohláseniu, že Capcom končí s hrou Puzzle Fighter. Aj tento titul mal na starosti Vancouver. V blogu potvrdil, že ide o rozhodnutie, ktoré súvisí so snahou naplno sa zamerať na nový Dead Rising. Čo myslíte, bude to aj tentoraz (časová) exkluzivita?

via Capcom

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *