Ďalšia hra od vývojárov Batman: Arkham série bude fungovať ako služba

Batman Arkham Asylum
Štúdio Rocksteady síce zavŕšilo svoju niekoľkoročnú púť s Batmanom, ale už minulý rok nás stihlo navnadiť na ďalšiu hru. Teoreticky by mohlo ísť opäť o hru so superhrdinami, ale či to bude Superman? To nevieme. Rozhodne by však bolo milé, keby Rocksteady nejakým spôsobom nadväzovalo na doterajšiu činnosť.

Vyzerá to ale, že titul bude fungovať o niečo inakšie, než séria Batman: Arkham. Pôjde síce opäť o AAA titul, ale bude mať prvky GaaS, teda sčasti to bude služba pravidelne dopĺňaná o nový obsah. Čo si pod tým môžeme predstavovať, je v tejto chvíli naozaj v oblakoch. GaaS má totiž rôzne formy a zatiaľ čo pri Battlefield V to znamená, že hra bude dostávať nové mapy a obsah zadarmo (dobre, až na to, že kozmetické itemy budú za mikrotransakcie), v prípade Hitmana to znamenalo každý mesiac novú epizódu za 10€.

Dôkazom o aplikovaní Games-as-a-Service modelu v prípade novej hry od Rocksteady je povýšenie Zacha Ponda. Ten bol pôvodne senior produktovým manažérom, ale teraz bol povýšený na šéfa produktového manažmentu so zameraním na „správu digitálneho produktu a plánovania živého obsahu pre neohlásenú AAA hru“. Ozaj, a potom je tu ešte jedna možnosť, o čo môže ísť v prípade tejto hry. Rocksteady vyvíja hry pre Warner Bros., pod ktorým vyšlo aj – presne tak – Shadow of War.

Middle-earth Shadow of War Market

via Reddit

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *