Friday the 13th v podstate končí

Prebiehajúci súdny spor medzi tvorcami Friday the 13th prakticky už dnes značí koniec hry.

Autori hry na oficiálnom fóre povedali, že kvôli prebiehajúcemu súdnemu sporu s majiteľmi značky ukončili vývoj všetkého obsahu do hry. Podľa ich vlastných slov už nemôžu do hry pridať absolútne žiadnu novú vec, ani nový kameň či strom, pretože by to vraj narobilo problémy. Zároveň však dodávajú to, že môžu vydávať iba patche a udržovať nažive konzolové servery s tým, že dedikované servery na PC zrejme nikdy nevzniknú. Tvrdia tiež, že aj keby došlo k vyriešeniu sporu, vývojári nehodlajú do nej nič vyvíjať.

Na druhú stranu, vyhlásenie so sebou nesie viacero nejasností. V prvom rade, štúdiá Gun Media ani Illfonic nespomínajú, že by dostali tzv. „Cease & Desist“ list, ktorý by požadoval okamžité ukončenie činnosti spojenej s produktom. Ak by vývojári dostali takýto list, tak by nemohli vydať už ani jeden nový patch a prakticky s okamžitou platnosťou by museli vypnúť servery. To sa ale nestalo, keďže sami sľúbili, že budú hru ďalej podporovať patchmi. Je teda zvláštne, prečo nemôžu do hry pridať už hotový obsah.

Mnohí nahnevaní užívatelia tak na fóre prirovnávajú tento krok zo strany vývojárov za ich exit stratégiu, teda spôsob, ako odísť od hry, ktorá zrejme nenaplnila ich interné očakávania. Kde je pravda, sa nedozvieme, ale vieme, že nepekný osud čaká aj ďalšiu asymetrickú multiplayerovku: Evolve. A tak z troch ostáva už len jedna: Dead by Daylight.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *