PUBG odstránilo kontroverzný item, na ktorý upozornili kórejské médiá

PlayerUnknown's Battlegrounds PUBG
Za nepríjemnosti spôsobené customizáciou sa už v médiách objavilo Destiny 2, ktoré sprístupňovalo hráčom skin imitujúci vlajku Kekistan, obľúbenú medzi internetovými neonacistami. Dnes pre podobnú vec čelí kritike ázijská verzia PUBG od Tencentu, ktorá ponúka doplnky pripomínajúce Japonskú imperiálnu armádu.

Pravdaže, na jednu stranu ide o itemy s historickou tématikou, na stranu druhú je však úzko spájaná s druhou svetovou vojnou a cisárom Hirohitom. V Ázii, kde je táto distribúcia PUBG dostupná na PC a mobily, je teda ekvivalentom Hitlerovej „tretej ríše“, na čo upozornili viaceré kórejské médiá.

Koreňom kontroverzie bola letecká prilba s motívom vychádzajúceho slnka, na ktorú Kórejci ani Číňania nespomínajú v dobrom. PUBG Corp. už situáciu komentovalo a potvrdilo, že táto položka nikdy nemala byť uvedená do hry a dostala sa tam bez povolenia Bluehole. Štúdio tak plánuje vyvodiť zodpovednosť voči zamestnancovi, ktorý chybu urobil, odstránilo masku z hry a plánuje odškodniť každého, kto si túto masku kúpil. Nie, že by si ju ľudia kupovali úmyselne. Pre tých, ktorí ešte o systéme získavania oblečenia v PUBG nevedia, systém funguje na princípe loot boxov a ľudia vopred nevedia, akú položku dostanú. Platí však, že cena za po sebe idúce loot boxy rastie, čím sa zvyšuje šanca na získanie vzácnejších položiek.

Samotná hra však obsahovala ešte jednu závažnú vec. Jeden z botov, ktorí môžu hráčov zabiť v mobilnej verzii a v Tencent PC verzii hry, niesol meno Unit 731. Jednalo sa o krutý oddiel japonskej imperiálnej armády, ktorý vykonával chemické experimenty na vojnových väzňoch z Číny, Kórey a Ruska. Podľa dostupných informácií mal oddiel 731 vziať život celkovo 10 000 ľuďom. Podobne ako maska, aj spomínaný bot bol z hry odstránený, respektíve premenovaný.

PUBG Rising Sun Mask

via GameRant

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *