EA: Crossplay bude samozrejmosťou, nevylúčila ani free-2-play battle royale hru

Fortnite BR
Vedenie EA počas hovoru s investormi poodhalilo svoje záujmy do budúcna a vyjadrilo sa hneď k dvom veciam, o ktorých tento rok počúvame takmer na dennej báze – Battle Royale a Crossplay.

Electronic Arts si všíma úspech Epicu s hrou Fortnite a finančný riaditeľ Blake Jorgensen povedal, že battle royale sa objaví v Battlefield V. Zároveň vylúčil, že by EA vydala tento režim v samostatnej podobe, ale dodal, že EA môže niekedy vydať vlastnú free-2-play strieľačku. „Máme záujem experimentovať so samostatnou free-2-play hrou, ktorá môže byť strieľačkou alebo iným žánrom. Nemyslím si ale, že sa práve takto pozeráme na Battlefield,“ zdelil Jorgensen.

V náväznosti na otázku o battle royale a fenoméne Fortnite dostal viceprezident pre vzťahy s investormi Chris Evenden aj otázku na to, či EA vidí úspech tejto hry v oblasti cross-platform multiplayeru, alebo skrátene crossplayu. Evenden sa vyjadril, že do 3-5 rokov by malo veľa hier bežať cez cloud, takže cross-platform bude samozrejmosť. Electronic Arts zároveň poznamenala, že odkúpila cloudgamingovú technológiu Gamefly.

EA zároveň potvrdila svoju otvorenosť voči crossplayu. „Pri našich kľúčových značkách sa pozeráme na spôsoby, ako zaviesť crossplay takým spôsobom ako Fortnite, najmä u hier, ktoré majú širokú a diverzifikovanú základňu. Možnosť vziať PC na mobily alebo mobily na konzoly a spájať tak rodiny a kamarátov, a myslíme si, že [crossplay] tvorí dôležitú súčasť profilu nášho budúceho vývoja. Očakávajte od nás v tomto smere viac v budúcnosti,“ uviedol Evenden.

Fortnite Cross-Play Lobby

via GameSpot; GamesIndustry

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *