Xbox dostane HDMI kábel po 17 rokoch

Xbox Original Logo
Zatiaľ čo Microsoft rieši spätnú kompatibilitu softvérovo, Hyperkin plánuje rozšíriť staršie konzoly novým hardvérom. Alebo aspoň káblami.

Firma, ktorá stojí za viacerými doplnkami pre konzoly Xbox, oznámila nový HDMI kábel pre pôvodný Xbox. Po 17 rokoch tak stará konzola dostane podporu aktuálneho štandardu a podaktoré hry si vychutnáme v HD aj na najnovších televízoroch. Nutno totiž dodať, že už vtedy bol Xbox tak výkonný, že niektoré hry na ňom bežali v 720p HD. Pekným príkladom môže byť kolekia GTA III a GTA Vice City pre Xbox, kde okrem HD rozlíšenia hráči dostali aj pekný bonus v podobe vysokokvalitných modelov. Tie boli exkluzívne pre Xbox až dokým sa Rockstar nerozhodol vydať III a Vice City na mobily.

Prečo je ale vlastne ten HDMI kábel novinkou? Existujú na to hneď dva dôvody. V prvom rade, pôvodný Xbox nemal HDMI port a obraz prenášal cez YPbPr komponent. Vaši rodičia si túto trojicu káblov určite pamätajú. V druhom rade, na Xboxe sa nachádzal proprietárny port, pretože v čase okolo roku 2000 každý miloval vlastné konektory. Od konektorov na konzolách cez dátové konektory až po odlišné slúchadlové konektory na každom. jednom. telefóne. Ale to je vedľajšie. Podstatné je, že kábel od Hyperkin podporuje 1080i output. A prenášať Full HD zo 17 rokov starého železa, to je slušné.

Ale potom je tu ešte jedna vec: Hyperkin HDMI kábel je licencovaný Microsoftom.

Xbox Original

via Neowin

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *