Frostpunk vyjde aj na konzoly

Frostpunk
Stratégia od tvorcov ikonického This War of Mine (pozn. táto hra prenasleduje autora na každej konzole a platforme, ktorú za posledný rok používal), Frostpunk, už nebude exkluzívny pre PC.

11 bit studios potvrdili, že ich post-apokalyptická mrazivá stratégia Frostpunk vyjde ešte tento rok na konzoly. Ohlásená pritom bola verzia na Xbox One a PlayStation 4, tvorcovia sú však otvorení aj možnosti vydania na Switch. Tam však marketingový manažér štúdia Karol Zajaczkowski dvihol varovný prst. Nintendo Switch je na tom totiž po hardvérovej stránke a možnostiach inak, než štandardné konzoly a PC. Otázny je hlavne výkon, keďže na rozdiel od veľkých konzol má Switch len 4GB RAM, čo pri modernej stratégii nie je košér. Pred vydaním na túto konzolu sa tak vývojári musia uistiť, či tu Frostpunk pobeží v dostatočnej kvalite.

Takisto treba dúfať, že vývojári vyriešia jeden tvrdý oriešok: ovládanie. Frostpunk sa dá hrať najlepšie len s klávensicou a myšou a tie dnes nepodporuje žiadna konzola. „Musíme sa na 100% uistiť, že keď budete hrať Frostpunk na konzolách, tak budete mať problém s výzvou, ktorú predstavuje hra, a nie výzvou, ktorú predstavuje ovládanie,“ uviedol Zajaczkowski pre portál DualShockers.

via DualShockers

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *