Destiny 2 Forsaken má spraviť hru znovu zvláštnou a živou, tvrdí Bungie

Destiny 2 Forsaken
Začiatok septembra/září 2018 prináša na trh prvú veľkú expanziu Destiny 2: Forsaken, o ktorej vieme bez spoilerov len toľko, že Cayde-6 prichádza o život a hráčov čaká pokračovanie príbehu v pásme asteroidov známom ako The Reef.

Bungie ale v čase okolo launchu priblížilo svoje budúce plány s expanziou a tiež s hrou ako takou, ktorá podľa prvých dojmov začína konečne naberať na váhe a kvalite. Dokonca sa nechalo počuť v čase vydania patchu 2.0, že „idú spraviť Destiny znovu divné“. Aktualizácia vydaná už 28. augusta/srpna priniesla napríklad nový Director s aktualizovaným rozložením objektov, lepším sledovaním mílnikov a ďalším obsahom. Ďalej došlo k zvýšeniu kapacity trezoru na 200 slotov. Súčasne s novou expanziou potom prináša 4v4 Gambit mód a novú kampaň. Neskôr, 14. septembra/září, môžeme čakať nový raid Last Wish. O štyri dni neskôr ho doplní nová Crucible mapa The Convergence a návrat Iron Banneru.

Koncom mesiaca, 25. septembra/září pribudne Crucible mód Breakthrough a nové mapy. V októbri môžeme pre zmenu čakať Festival of the Lost. Celkovo plánuje štúdio aktívnejšie pracovať na obsahu expandovanej verzie hry, keďže prinesie nové odmeny, eventy aj sviatky, pričom tvorcovia nechcú, aby hra rýchlo omrzela. V priebehu nasledujúcich mesiacov potom tiež môžeme čakať aktualizácie z Annual Passu. Jedná sa vlastne o druhý Season Pass, ktorý je určený čisto pre držiteľov expanzie Forsaken. Menej potešujúce na tom je, že od Annual Passu nemáme očakávať žiadne nové lokality. Pôjde tak čisto o rozšírenie čerstvo vydaného DLC s cenou 40€. Nehovoriac o tom, že Annual Pass je k dispozícii za ďalších 35€.

Destiny 2: Forsaken - Annual Pass
Destiny 2: Forsaken - Annual Pass
Developer: Bungie
Price: Free

Jeho obsahom majú byť celkovo tri balíčky. Black Armory dá hráčom možnosť získať najlepšie zbrane, ktoré vznikli počas Zlatého veku. Expanzia Joker’s Wild bude pre zmenu príbehová a bude hovoriť príbeh záhadnej postavy, ktorá sa objaví už vo Forsaken. Na jar to zavŕši Penumbra, ktorú Bungie opisuje ako „tajomnú skrinku“ ukrývajúcu kopu tajomstiev, ktoré môžu hráči odhaliť spoločnými silami.

Koniec exkluzivity pre PS4

Podobne ako pri predošlej hre, aj Destiny 2 malo nejaký ten obsah dostupný exkluzívne len pre PlayStation 4. Exkluzivita však v tomto prípade trvala omnoho kratšie. Kým pri prvom Destiny sa exkluzívny obsah dostal na Xbox One iba krátko pred vydaním Destiny 2, v prípade Destiny 2 k tomu došlo už teraz. Súčasne s vydaním expanzie Forsaken tak padla časová exkluzivita na niekoľko misií v hre. Presnejšie sa tak už aj na PC a Xbox One bude dať hrať nový Strike Lake of Shadows (EDZ), Crucible mapy Retribution a Wormhaven. Prekvapivo sa zmena však dotkla aj Striku z DLC Warmind, The Insight Terminus. Ďalej budú dostupné pre hráčov nové sady štítov pre všetky tri classy Guardianov, nová loď City of Apex a exotická sniperka Borealis. Netreba sa ale tešiť priveľmi. Expanzia Forsaken totiž na PS4 prináša ďalší exkluzívny content.

via VideoGamer; WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *